Israelul, revoltat după decizia Consiliului de Securitate al ONU privindu-l pe președintele Iranului. ”Un pericol pentru pacea și securitatea mondială”

Marti, 21 Mai 2024, ora 10:33
1929 citiri
Israelul, revoltat după decizia Consiliului de Securitate al ONU privindu-l pe președintele Iranului. ”Un pericol pentru pacea și securitatea mondială”
Membrii Consiliului de Securitate al ONU au ținut un moment de reculegere după moartea președintelui Iranului FOTO Captură video

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, s-a declarat revoltat după ce Consiliul de Securitate a păstrat, luni, 20 mai, un moment de reculegere în memoria președintelui iranian Ebhraim Raisi. Erdan a acuzat Consiliul că nu a făcut pașii necesari pentru eliberarea ostaticilor israelieni care sunt ținuți în captivitate de Hamas de la atacul din 7 octombrie.

„Ați citit corect, Consiliul de Securitate al ONU a ținut astăzi un moment de reculegere pentru criminalul în masă, președintele iranian Raisi”, a spus Erdan într-o declarație video.

„Acest consiliu, care nu face niciun efort pentru a ne elibera ostaticii, și-a înclinat capul spre un bărbat care a fost responsabil pentru moartea a mii de oameni în Iran, în Israel și în întreaga lume. Ce urmează? Un minut de reculegere la aniversarea morții lui Hitler?” întreabă Erdan, acuzând că Consiliul de Securitate al ONU a devenit „un pericol pentru pacea și securitatea mondială”.

În ciuda faptului că și-a câștigat porecla de „Măcelarul din Teheran” pentru că a prezidat încălcările drepturilor omului din Iran, Organizația Națiunilor Unite a păstrat luni, 20 mai, un moment de reculegere pentru Ebrahim Raisi, după ce președintele iranian a murit într-un accident de elicopter.

La cererea Rusiei, Chinei și Algeriei, reprezentanții Consiliului de Securitate – inclusiv ambasadorul adjunct al Statelor Unite la ONU, Robert Wood - s-au ridicat pentru un minut pentru a-l onora pe Raisi.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller, a făcut o declarație privind participarea Statelor Unite la momentul de reculegere.

Întrebat dacă participarea SUA este adecvată, Miller a clarificat că „am fost destul de clar că Ebrahim Raisi a fost un participant brutal la represiunea poporului iranian timp de aproape patru decenii”.

Miller a subliniat implicarea lui Raisi în „numeroase abuzuri oribile ale drepturilor omului, inclusiv a jucat un rol cheie în uciderea extrajudiciară a mii de prizonieri politici în 1988”.

„Unele dintre cele mai grave abuzuri ale drepturilor omului au avut loc în timpul mandatului său ca președinte, în special abuzurile împotriva drepturilor omului împotriva femeilor și fetelor din Iran”, a spus Miller, dar a calificat: „Acestea fiind spuse, regretăm orice pierdere de vieți omenești. NU vrem să vedem pe nimeni murind într-un accident de elicopter, dar asta nu schimbă realitatea recordului său, atât ca judecător, cât și ca președinte al Iranului”.

Behnam Ben Taleblu, expert în securitate iraniană la Fundația pentru Apărarea Democrațiilor (FDD), a criticat atât ONU. și Departamentul de Stat pentru acțiuni de auto-înfrângere, scrie Sky News.

„În loc să folosească acest timp pentru a face eforturi pentru claritate morală, această abordare confuză față de trecutul sângeros al lui Raisi acordă din greșeală prioritate subtilelor acte diplomatice în detrimentul realității”, a spus Taleblu.

Reacția SUA după condițiile impuse de Putin pentru încetarea războiului din Ucraina. Anunțul șefului Pentagonului
Reacția SUA după condițiile impuse de Putin pentru încetarea războiului din Ucraina. Anunțul șefului Pentagonului
Vladimir Putin nu este în poziţia de a pune condiţii Ucrainei pentru a înceta războiul, a reacţionat vineri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, după ce liderul de la Kremlin...
Dacă ajunge președinte, Donald Trump poate rezilia acordul bilateral de securitate semnat de Biden cu Ucraina
Dacă ajunge președinte, Donald Trump poate rezilia acordul bilateral de securitate semnat de Biden cu Ucraina
Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, poate rezilia acordul de securitate, care a fost semnat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de actualul președinte al Statelor...
#presedinte Iran, #Ebrahim Raisi, #Israel, #ambasador israel onu, #moment reculegere, #SUA, #SUA ONU , #Stiri Ebrahim Raisi
  1. Un influencer a fost amendat cu 1.800 de euro, după ce a intrat pe o plajă din Italia
  2. Bărbatului măicuță cunoscut pentru aparițiile sale în diverse locuri din țară a ajuns pe mâna polițiștilor din Iași. Ce au găsit asupra sa VIDEO
  3. Avocata din Iași care a lovit în trafic un motociclist nu scapă de arestul preventiv. Contestația respinsă de instanță
  4. S-a deschis Conferința internațională privind pacea în Ucraina. Lideri din 100 de țări sunt așteptați în Elveția
  5. Patru bărbați au fost reținuți după ce au bătut un tânăr de 21 de ani în Botoșani
  6. Un colonel rus din tabăra propagandiștilor Z îl atacă pe Putin: ”S-ar putea sfârși cu moartea Rusiei și dispariția ei de pe harta lumii”
  7. Republica Moldova mai face un pas major spre aderarea la UE. Acordul important votat de 27 de țări
  8. Situație de nedescris într-un fast-food din Oradea. Un client a găsit bucăți de lemn și os în gyros
  9. Noi bombardamente israeliene în Gaza. „Mâncam și dintr-o dată casa s-a prăbuşit peste noi” FOTO/VIDEO
  10. Grecii vor construi 1.000 de kilometri noi de autostradă. Turiștii români vor putea ajunge mai rapid în zonele preferate VIDEO