Drulă, despre sutele de demisii înregistrate în USR după plecarea lui Cioloș: "În ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri"

Marti, 15 Februarie 2022, ora 11:50
4579 citiri
Drulă, despre sutele de demisii înregistrate în USR după plecarea lui Cioloș: "În ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri"
Președintele interimar al USR Cătălin Drulă FOTO Hepta

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat marți dimineață, 15 februarie, că congresul partidului ar putea avea loc în luna iunie sau octombrie. Fostul ministru al Transporturilor a reacționat și la sutele de demisii din USR.

„Am avut o discuție ieri (luni-n.r.) în Biroul Național. În mod sigur, vom avea Congresul anul acesta. S-au conturat două opțiuni, luna iunie sau luna octombrie. Vom lua o decizie în săptămânile următoare, în funcție și de situația pandemică și de criza internațională care este în zona noastră”, a spus Cătălin Drulă, într-o intervenție la RFI.

Președintele USR a declarat apoi că aproximativ 400 de membri USR și-au dat demisia din partid în ultimele săptămâni, însă precizează că există și 200 de noi adeziuni.

Informația privind demisia mai multor membri din USR a fost confirmată luni, 14 februarie, și de către purtătorul de cuvânt al partidului Ionuț Moșteanu. Demisiile membrilor USR vin în contextul în care lunea trecută, 7 februarie, Dacian Cioloș anunța că demisionează de la șefia USR după ce Biroul Național al partidului nu a votat propunerile sale de reformă internă.

„USR e un partid care a avut permanent valuri de înscrieri, chiar mă uitam pe cifre, în ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri în partid. Evident, sunt și oameni care pleacă, e un partid viu, cu membri reali. Mie îmi pare rău pentru fiecare coleg care nu mai e alături de noi, dar pentru perspectivă, eu am venit în acest partid când eram 700 de membri și acum suntem, eu știu, undeva la două ordine de mărime, zeci de mii de membri. Sunt într-adevăr în ultimele săptămâni undeva în zona, cred, 400 de demisii. Avem și 200 de înscrieri. E un moment un pic mai dificil. Pentru orice partid, demisia președintelui este un act ușor traumatic sau care reprezintă un moment dificil, dar așa cum am trecut peste toate momentele din istoria acestui partid, așa vom trece și acum, e un partid care nu stă într-un lider sau altul”, a mai adăugat Drulă.

Mai departe, fostul ministru a vorbit și despre o reconectare cu electoratul USR.

”Mergem înainte. Proiectul meu este să avem unitate în partid, să definitivăm acest proces de fuziune, care inerent e unul care întâlnește și obstacole pe drum, noi provenim din două foste partide, vechiul USR și PLUS și să ne uităm către electorat (...). O reconectare la electorat, cu ieșiri în stradă, o activitate care a definit USR-ul, noi nu am putut să o facem în ultima perioadă, pentru că suntem responsabili și suntem într-o criză pandemică, unde este mai greu acest contact direct. Avem extrem de solidă această parte de monitorizare a guvernării, partea de politici publice, departamentul condus de Cristian Ghinea, urmărim PNRR-ul, propunem politici publice”, a conchis Drulă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că strategia PSD şi PNL ar fi aceea de a folosi ”iepuri” în localităţile în care nu au candidaţi comuni pentru alegerile locale, astfel încât...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#presedinte USR, #catalin drula, #congres USR, #sefie usr , #Stiri Catalin Drula