Președintele Austriei a ajuns cu trenul în Ucraina. ”Crimele împotriva umanității nu trebuie să rămână nepedepsite”

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 13:53
2020 citiri
Președintele Austriei a ajuns cu trenul în Ucraina. ”Crimele împotriva umanității nu trebuie să rămână nepedepsite”
Președintele Austriei (în centru), în Ucraina FOTO / Twitter Nexta

Preşedintele austriac Alexander van der Bellen a sosit miercuri la Kiev pentru a-şi exprima sprijinul faţă de Ucraina, cu câteva săptămâni înainte de marcarea primului an de la începerea invaziei ruse în această ţară, transmite EFE.

”După aproape un an, Ucraina nu a fost uitată. Împreună cu preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski şi cu bravul popor ucrainean apărăm valorile europene”, a scris Van der Bellen, pe contul său de Twitter, unde a postat şi fotografii de la momentul în care este întâmpinat de oficiali ucraineni în gara centrală din Kiev.

Preşedintele austriac a declarat la sosire că vizita sa la Kiev corespunde ”actului meu deliberat de a-mi exprima solidaritatea cu Ucraina”, potrivit unei înregistrări video difuzată de agenţia ucraineană Ukrinform. Potrivit Reuters, Van der Bellen urmează să aibă o întrevedere şi cu omologul său ucrainean.

Vizita lui Van der Bellen a coincis cu cea a vicepreşedintei Parlamentului german (Bundestag), Katrin Goering-Eckardt, din partea Partidului Verzilor, partener în coaliţia de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz, formată din social-democraţi, ecologişti şi liberali.

Ucraina "aparţine familiei europene", a declarat politiciana germană, care şi-a exprimat sprijinul faţă de aspiraţia Kievului de a se integra în Uniunea Europeană ''odată ce va fi îndeplinit criteriile''.

Șeful de stat a vizitat Bucea, localitate unde s-au găsit camere de tortură și gropi comune după retragerea trupelor ruse:

”Aici, la Bucea, jelesc fiecare viață distrusă de acest cumplit război. Crimele împotriva umanității, împotriva tuturor valorilor în care credem, nu trebuie uitate și nu trebuie să rămână nepedepsite”.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
#presedinte, #Austria, #vizita, #Ucraina, #bucea, #razboi Ucraina , #Austria
Comentarii
Poza vasile_stanescu
vasile_stanescu
rank 1
Ucraina intra in Schengen inaintea noastra