Președintele Austriei a ajuns cu trenul în Ucraina. ”Crimele împotriva umanității nu trebuie să rămână nepedepsite”

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 13:53
1794 citiri
Președintele Austriei a ajuns cu trenul în Ucraina. ”Crimele împotriva umanității nu trebuie să rămână nepedepsite”
Președintele Austriei (în centru), în Ucraina FOTO / Twitter Nexta

Preşedintele austriac Alexander van der Bellen a sosit miercuri la Kiev pentru a-şi exprima sprijinul faţă de Ucraina, cu câteva săptămâni înainte de marcarea primului an de la începerea invaziei ruse în această ţară, transmite EFE.

”După aproape un an, Ucraina nu a fost uitată. Împreună cu preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski şi cu bravul popor ucrainean apărăm valorile europene”, a scris Van der Bellen, pe contul său de Twitter, unde a postat şi fotografii de la momentul în care este întâmpinat de oficiali ucraineni în gara centrală din Kiev.

Preşedintele austriac a declarat la sosire că vizita sa la Kiev corespunde ”actului meu deliberat de a-mi exprima solidaritatea cu Ucraina”, potrivit unei înregistrări video difuzată de agenţia ucraineană Ukrinform. Potrivit Reuters, Van der Bellen urmează să aibă o întrevedere şi cu omologul său ucrainean.

Vizita lui Van der Bellen a coincis cu cea a vicepreşedintei Parlamentului german (Bundestag), Katrin Goering-Eckardt, din partea Partidului Verzilor, partener în coaliţia de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz, formată din social-democraţi, ecologişti şi liberali.

Ucraina "aparţine familiei europene", a declarat politiciana germană, care şi-a exprimat sprijinul faţă de aspiraţia Kievului de a se integra în Uniunea Europeană ''odată ce va fi îndeplinit criteriile''.

Șeful de stat a vizitat Bucea, localitate unde s-au găsit camere de tortură și gropi comune după retragerea trupelor ruse:

”Aici, la Bucea, jelesc fiecare viață distrusă de acest cumplit război. Crimele împotriva umanității, împotriva tuturor valorilor în care credem, nu trebuie uitate și nu trebuie să rămână nepedepsite”.

#presedinte, #Austria, #vizita, #Ucraina, #bucea, #razboi Ucraina , #Austria
Comentarii
V
vasile_stanescu
rank 3
Ucraina intra in Schengen inaintea noastra