Președintele Braziliei și-a anulat vizita în China din motive medicale. De ce suferă Lula da Silva

Sambata, 25 Martie 2023, ora 20:41
2207 citiri
Președintele Braziliei și-a anulat vizita în China din motive medicale. De ce suferă Lula da Silva
Preşedintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva FOTO Twitter

Preşedintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a decis sâmbătă, 25 martie, să îşi amâne călătoria în China până când se va recupera medical.

Biroul său de presă a publicat un buletin medical ce menţionează că, după o evaluare clinică, Lula a fost diagnosticat cu 'bronhopneumonie bacteriană şi virală datorată gripei A', şi că a început tratamentul.

'În pofida ameliorării stării clinice, serviciul medical al preşedinţiei recomandă amânarea călătoriei în China până când ciclul de transmitere virală se încheie'.

'La recomandarea medicală, preşedintele Lula a decis să îşi amâne călătoria în China. Amânarea a fost comunicată autorităţilor chineze împreună cu reafirmarea dorinţei de a programa vizita la o nouă dată', a anunţat guvernul.

Vizita, ce urma să aibă loc între 27 şi 31 martie, includea o întrevedere cu preşedintele Xi Jinping şi era văzută drept un demers important al lui Lula, care şi-a preluat noul mandat în ianuarie, pentru întărirea relaţiilor Braziliei cu cel mai mare partener comercial.

Plecarea spre China era programată iniţial sâmbătă, dar vineri s-a anunţat amânarea ei cu o zi după ce Lula fusese diagnosticat cu o pneumonie uşoară.

El urma să fie însoţit în China de o delegaţie numeroasă, formată din şase miniştri, plus guvernatori, parlamentari şi 240 de şefi de companii, mai mult de o treime dintre ei provenind din sectorul agricol.

#presedinte, #Brazilia, #amanare, #vizita, #China, #probleme sanatate , #Brazilia
Comentarii