Cu cât se scumpesc benzina și motorina de la 1 iulie. Românii ar putea plăti mai mult și pentru RCA

Marti, 11 Iunie 2024, ora 15:07
2817 citiri
Cu cât se scumpesc benzina și motorina de la 1 iulie. Românii ar putea plăti mai mult și pentru RCA
Mașină la pompa de benzină FOTO Pexels

Acciza pentru carburanți va crește din nou de la 1 iulie, astfel că șoferii români vor avea de plătit mai mult pentru un plin chiar în perioada concediilor. Creșterea de aproximativ 40 de bani pe litru este a doua mărire a accizei la benzina și motorină din acest an. Tot de la 1 iulie, și prețurile RCA ar putea crește, dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) decide să nu mai continue plafonarea.

Majorarea accizei la carburanți va însemna pentru șoferii care vor să-și facă un plin de 50 de litri circa 20 lei în plus. Cei 40 de bani pe litru ar putea însemna o ajustare semnificativă pentru românii care pleacă în vacanță cu mașina.

Românii cumpără zilnic aproximativ 15 milioane de litri de carburant, dar această cifră ar putea crește în perioada vacanței de vară.

Prețul benzinei de marți, 11 iunie, este între 6,92 şi 7,03 lei. Pentru un litru de benzină premium se plătesc între 7,49 şi 7,73 lei, în timp ce un litru de GPL poate fi achiziționat la un preț între 3,53 şi 3,58 lei, potrivit Observatornews.ro.

Pentru un litru de motorină standard, șoferii dau astăzi între 6,98 şi 7,07 lei, iar un litru de motorină premium costă între 7,35 şi 7,63 lei.

Posibilă creștere RCA de la 1 iulie

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a decis încă dacă va fi continuată plafonarea tarifelor RCA. În prezent, tarifele au fost înghețate la sumele din 28 februarie 2023, însă la ele a fost adăugată și rata inflației.

Dacă ASF decide împotriva prelungirii plafonării costurilor pentru asigurarea auto obligatorie, prețurile ar putea crește semnificativ în luna iulie.

Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, vrea să propună un referendum cu privire la regulile de urbanism în Bucureşti. El este de părere, însă, că ideea edilului general al Capitalei,...
Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
Dezbaterile referitoare la utilitatea Start-Up Nation continuă. Prin intermediul acestui program, Guvernul își propune să creeze mii de antreprenori, printr-un ajutor de 50.000 de euro,...
#pret carburanti, #scumpire benzina, #scumpire motorina, #RCA , #pret carburanti
  1. Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
  2. Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
  3. Un mare grup bancar avertizează: Cresc îngrijorările față de derapajele fiscale ale guvernului de la București!
  4. Quarterly Report, evenimentul #1 pentru companii la BVB, a marcat încă o ediție de succes
  5. Una dintre cele mai periculoase șosele din țară va fi înlocuită de un drum de mare viteză. Care sunt rutele alternative luate în calcul
  6. Premierul Marcel Ciolacu pregătește 50.000 de euro pentru o categorie de români: „Urmărește crearea unei noi clase de asistați sociali". Critici dure din partea unui cunoscut antreprenor
  7. Cele mai avantajoase credite: în lei sau în euro? Cum au evoluat dobânzile în ultimul an
  8. Programul prin care Guvernul vrea să ofere românilor 50.000 de euro, contestat de "Leii" Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan: "E nevoie de un juriu"
  9. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  10. Românii petrec mai mult timp la mall. Cât ne costă o vizită în magazine în 2024