Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 14:01
3297 citiri
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Nicușor Dan spune că aşteaptă un ajutor din partea Guvernului

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în continuare 164 de lei la căldură, atâta timp cât CGMB nu va modifica hotărârea din 2011.

Primarul Capitalei vrea să majoreze preţul plătit de bucureşteni la 280 de lei, însă nu este susţinut în Consiliul General decât de PNL şi PMP, USR şi PSD fiind împotriva majorării preţului la căldură. Primăria Capitalei aşteaptă un ajutor din partea Guvernului, care va veni la bugetul de stat pe 2022, a mai spus primarul Capitalei.

Primarul Capitalei a afirmat la ieşirea de la discuţia cu ministrul Finanţelor Publice că subiectul a fost modalitatea în care Primăria se poate împrumuta astfel încât să plătească Elcen, şi ulterior Elcen-ul să iasă din insolvenţă şi să fie inclus în Termoenergetica, pentru a putea accesa fondurile de modernizare.

Nicuşor Dan a spus că un alt subiect al întâlnirii a fost subvenţia la termie, el precizând că a fost la discuţii cu primarul Constanţei. ”Discuţia a fost că bugetul pe 2022 este în lucru, şi discuţia a fost care sunt urgenţele până la finalul anului 2021 şi care este necesarul începând cu 2022. Răspunsul final o să fie, pentru cei ca noi, care au nevoie în special pe anul 2022, va veni prin bugetul de stat”, a arătat el.

Primarul a precizat că la următoarea întâlnire va fi mai clar în ce va consta acest ajutor.

”Sunt optimist că Guvernul va ajuta toate oraşele care au sistem centralizat de încălzire, cuantumul nu îl poate estima nimeni, azi, este un subiect care ţine de legea bugetului de stat pe 2022”, a afirmat el.

Nicuşor Dan a mai spus că ”există două tarife, cel total, de producţie, care va fi văzut până la sfârşitul anului, şi va fi până la 13 ianuarie, când are loc scăderea de TVA, aproximativ 980 de lei, iar după scăderea TVA-ului, va fi aproximativ 870 de lei”.

În ceea ce priveşte banii pe care îi plătesc bucureştenii pe căldură, Nicuşor Dan a afirmat că ”până când CGMB nu va modifica hotărârea din 2011, bucureştenii vor plăti 164 de lei, cum plătesc şi azi”.

Primarul a precizat că PNL şi PMP susţin majorarea la 280 de lei, care ţine cont de mai mulţi factori, de creşterea preţului la gaze şi de faptul că nu s-a mai făcut o creştere din 2011. USR nu s-a pronunţat, aşteaptă răspunsul din partea Guvernului şi PSD a spus că nu susţine această majorare, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul General a mai afirmat că va avea nevoie de ajutor din partea Guvernului în luna ianuarie, discuţia fiind dacă aceşti bani vor veni în decembrie sau în ianuarie, după aprobarea bugetului pe 2022.

”Ce s-a discutat azi a fost că Guvernul analizează uirgenţele pe luna decembrie şi, în paralel, lucrează la bugetul pe 2022”, a mai spus el.

Robert Negoiță, ieșire nervoasă de față cu polițiștii, după ce Nicușor Dan a oprit lucrările neautorizate de pe Calea Dudești VIDEO
Robert Negoiță, ieșire nervoasă de față cu polițiștii, după ce Nicușor Dan a oprit lucrările neautorizate de pe Calea Dudești VIDEO
Robert Negoiță, edilul de la Sectorul 3, a țipat la agenții Poliției Locale a Municipiului București, luni, 18 martie, în timp ce transmitea live, pe Facebook, de la lucrările din fața...
Rectorul SNSPA acuză manipularea sondajelor pentru primăria capitalei: "Piedone NU este primul în sondaje"
Rectorul SNSPA acuză manipularea sondajelor pentru primăria capitalei: "Piedone NU este primul în sondaje"
Remus Pricopie, rector la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), crede că sondajele pentru primăria Bucureștiului pot fi manipulate în mod deliberat. El critică în...
#pret gigacalorie, #NIcusor Dan, #primar, #guvern , #stiri Nicusor Dan