Prețul petrolului, la cel mai redus nivel din ultima lună. Fricile care au dus la această scădere

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 07:05
6865 citiri
Prețul petrolului, la cel mai redus nivel din ultima lună. Fricile care au dus la această scădere
Prețul petrolului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultima lună FOTO Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 6%, până la un minim al ultimelor patru săptămâni, din cauza temerilor că majorarea ratelor dobânzilor de către marile bănci centrale ar putea încetini economia mondială şi ar putea reduce cererea de energie, transmite Reuters.

De asemenea, dolarul american a exercitat presiuni asupra preţurilor petrolului urcând în această săptămână la cel mai ridicat nivel din decembrie 2002 faţă de un coş de valute.

Aprecierea dolarului face ca petrolul să devină mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 6,69 dolari, sau cu 5,6%, până la 113,12 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 8,03 dolari, sau 6,8%, până la 109,56 dolari pe baril. Aceasta a fost cea mai scăzută închidere pentru Brent din 20 mai şi cea mai scăzută pentru WTI din 12 mai.

Petrolul Brent a înregistrat astfel cea mai mare scădere procentuală zilnică de la începutul lunii mai, iar pentru petrolul WTI a fost cel mai mare declin de la sfârşitul lunii martie.

În această săptămână, contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut pentru prima dată în cinci săptămâni, în timp ce preţul petrolului WTI a coborây pentru prima dată în opt săptămâni.

Luni, nu vor avea loc tranzacţii în SUA, fiind sărbătoarea Juneteenth.

”Preţurile ţiţeiului au scăzut pe măsură ce dolarul a crescut, Rusia a semnalat că exporturile de petrol ar trebui să crească şi pe măsură ce cresc temerile de recesiune globală”, a declarat Edward Moya, analist senior de piaţă la firma de date şi analiză OANDA.

Reprezentanţii băncilor centrale la nivel mondial care au relaxat rapid politicile monetare în timpul pandemiei, pentru a evita o recesiune, măresc acum dobânzilepentru a lupta cu inflaţia.

Rezerva Federală a majorat săptămâna aceasta dobânzile din SUA cu 0,75 puncte procentuale, cel mai mult în ultimul un sfert de secol.

Eveniment Quarterly Report

Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni. Principala îngrijorare din piața de profil
Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni. Principala îngrijorare din piața de profil
Preţurile petrolului au urcat marţi la maximele din ultimele 10 luni, deoarece producţia slabă a exploatărilor de şist din SUA a amplificat îngrijorările legate de aprovizionare, din cauza...
Avertisment al autorităților europene de supraveghere: Riscuri majore pentru stabilitatea financiară!
Avertisment al autorităților europene de supraveghere: Riscuri majore pentru stabilitatea financiară!
Cele trei autorități europene de supraveghere (ABE, EIOPA și ESMA - ESA) avertizează în Raportul din toamna 2023 al Comitetului mixt cu privire la riscurile și vulnerabilitățile din...
#pret, #petrol, #scadere, #dolari, #economie , #petrol