In Vaslui pretul gazelor va scadea de la 1 aprilie

Luni, 30 Martie 2009, ora 16:47
1502 citiri
In Vaslui pretul gazelor va scadea de la 1 aprilie

Conducerea SC Gaz Est Vaslui a anuntat, luni, ca pretul gazelor va scadea, de la 1 aprilie, cu cel mult 17%, atat pentru abonatii casnici, cat si pentru cei industriali.

Directorul SC Gaz Est SA Vaslui, Adrian Tighici, a declarat ca preturile la gaze se vor ieftini, intre 15-17%, in functie de categoriile de consumatori, decizia fiind influentata de mai multi factori.

"Strategia de investitii din ultimii trei ani a fost bine pusa la punct, intr-o maniera prudenta, de gestionare a costurilor, dar, totodata, suficiente pentru a realiza indicatorii de performanta impusi, atat ca numar de abonati cat si ca suprafata de retea.

Am reusit permanent sa reinvestim profitul si desigur, am luat in calcul ca in ultima perioada, pretul barilului de petrol a scazut si a fost un pret mic si la gazele de import", a precizat Adrian Tighici.

Acesta a precizat ca prefera sa vanda mai mult gaz la un pret mai mic, venind astfel in sprijinul consumatorilor casnici si industriali din Vaslui, care trec printr-o perioada dificila, din cauza crizei financiare.

"Aceasta ieftinire este semnificativa pentru abonatii industriali, care traverseaza o perioada financiara grea. Vasluiul este pe primul loc la somaj, este clar ca si consumatorii casnici au probleme financiare.

Scadem acum preturile si ne recuperam costurile anul viitor. Mai bine sa ai un pret mai mic si sa vinzi mai mult decat sa ai pret mare si sa nu vinzi deloc", a declarat directorul SC Gaz Est, Adrian Tighici.

Acesta a precizat ca peste 80% dintre firme vasluiene, consumatoare de gaz, au solicitat esalonari la plata, din cauza crizei economice, iar doua societati care si-au intrerupt activitatea au fost actionate in instanta din cauza datoriilor.

De la 1 aprilie, consumatorii casnici vor plati cu 17,76% mai putin pentru gazele naturale. Agentii economici vor plati, in fucntie de cantitatea consumat, cu cel mult 17,21% mai putin decat pana acum.

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#pret gaze naturale, #scadere pret gaze , #abonati