Ziare.com

Andreea Paul Vass: Ma indoiesc ca pretul carburantilor va fi inghetat

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 15:12

   

Andreea Paul Vass: Ma indoiesc ca pretul carburantilor va fi inghetat
Consilierul premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, se indoieste ca pretul carburantilor va fi inghetat. Ea spune ca nici reducerea accizelor acum nu ar fi o idee buna. Solutia este "o concurenta activa pe piata", crede consilierul premierului.

Romania poate reduce accizele, dar aceasta nu ar fi o solutie, sustine Andreea Paul Vass. "Daca UE decide o diminuare a accizelor la carburanti, Romania poate sa faca acelasi lucru extrem de rapid. Altfel, noi avem un calendar de urmarit. In cazul in care am diminua acum accizele la carburanti, noi vom fi obligati intr-un an de zile la un salt brutal in cresterea accizelor, pentru a recupera si diminuarea actuala si etapa urmatoare de aliniere a accizelor la nivel european.

Or, din acest punct de vedere, cred ca nu reprezinta o solutie. Mediul de afaceri nu se poate adapta la masuri radicale in termen scurt, dar poate sa o faca pe masura ce accizele respecta un calendar de crestere si de aliniere la cele europene, asa cum s-a angajat Romania", afirma consilierul premierului.

Guvernul vrea sa inghete pretul carburantilor

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Andreea Paul Vass crede ca "solutia este o concurenta activa pe piata. "Pentru moment, se analizeaza toate caile posibile, se analizeaza inclusiv interventia statului roman in zona taxelor si impozitelor, se analizeaza oportunitatea apelarii la masuri exceptionale pe care le instituie tratatul Uniunii Europene in cadrul politicilor economice si concurentiale si ma refer in special la masurile de salvgardare sau de blocare a preturilor. Dar nici asta nu cred ca este o solutie", continua ea.

Intrebata daca Guvernul va ingheta preturile carburantilor, Andreea Paul Vass a raspuns: "Ma indoiesc ca va fi luata o astfel de decizie, pentru ca in ultima saptamana dinaintea Saptamanii Mari a Pastelui tendintele mondiale cvasi-generalizate erau de diminuare a preturilor atat la alimente, cat si la carburanti. Or o inghetare a preturilor la carburanti ar presupune ca, in situatia in care preturile scad, Romania sa ramana incremenita in nivelul preturilor stabilit ca fiind cel inghetat.

Or nu cred ca asta rezolva nicidecum problemele de fond, ci doar ar camufla pentru un interval foarte scurt de timp, o luna, doua sau maximum trei luni de zile, o situatie de facto, o situatie existenta".

Citeste mai multe despre Pretul carburantilor, intre inghetare si reducerea accizelor pe RFI

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 765 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Woody draga

Cum ar fi "o concurenta activa pe piata" ?
Adica cine mareste mai mult pretu' pana o sa aram cei 1 1/2 ha din spatele casei cu 2 EURO/L motorina ?

Ce vom manca atunci ? Tu esti asigurata , da' noi ?
Ne dai o galeata si-un kil de malai daca te votam ?

 

Andreea Paul Vass: Ma indoiesc ca pretul carburantilor va fi inghetat

Bine indoieste-te!!!!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor