Ziare.com

Cati bani dau romanii pe benzina in fiecare luna

Miercuri, 21 August 2013, ora 17:39

   

Cati bani dau romanii pe benzina in fiecare luna
O gospodarie a cheltuit lunar, in medie, 49,72 de lei pe benzina, in primul trimestru din acest an.

In mediul urban, o gospodarie a cheltuit, in medie, 64,84 de lei, iar in cel rural 30,02 lei, se arata intr-o studiu privind veniturile si consumul populatiei realizata de Institutul National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste consumul de carti, ziare si papetarie, o gospodarie a cheltuit in medie 11,59 de lei lunar. In mediul urban, cheltuielile in acest sens s-au cifrat la 15,17 lei lunar, iar in cel rural la 6,93 de lei.

Institutul National de Statistica (INS) defineste gospodaria drept un grup de doua sau mai multe persoane, cu sau fara copii, care, in mod obisnuit, locuiesc impreuna, au in general legaturi de rudenie si se gospodaresc (fac menajul) in comun, participand integral sau partial la bugetul de venituri si cheltuieli al gospodariei.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Dupa caz, membrii gospodariei lucreaza impreuna terenul sau cresc animale, consuma si valorifica in comun produsele obtinute. Gospodaria poate fi compusa si dintr-un grup de doua sau mai multe persoane, cu sau fara copii, intre care nu exista legaturi de rudenie, dar care declara ca, prin intelegere, locuiesc impreuna si au buget comun.

Persoanele care nu apartin de alta gospodarie si care locuiesc si se gospodaresc singure se considera gospodarii formate dintr-o singura persoana.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu mai adaugam

si celelalte cheltuieli lunare a celui din mediu urban?
intretinere apartament, energie electrica, telefon, televiziune + radio, taxe si impozite locale si la bugetul de stat, celelate cheltuieli cu masina (asigurare,taxa de drum),cheltuieli de igiena si curatenie apartament....
iar la urma mai ramine ceva si pentru mancare?
ca de imbracat nu ne mai facem griji, putem sa mai stam si-n casa, deabia nu mai vedem aspectul deplorabil din jur....
ar fi tare interesanta parerea Institutului National de Statistica dusa pana la capatul traiului marii majoritati
romanesti!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor