China poate influenta pretul carburantilor din Romania?

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 18:57
2224 citiri
China poate influenta pretul carburantilor din Romania?

China ar putea ridica rata dobanzii de referinta, ceea ce ar frana economia si ar reduce ingrijorarea privind inflatia, afectand negativ preturile marfurilor. Reactia investitorilor la acest scenariu a constat in deprecierea vanzarilor de petrol si aur cu aproximativ 0,5%.

Investitorii europeni au revenit insa la cumparare, tendinta majora pentru petrol. Consolidarea pretului petrolului in apropierea palierului de 100 de dolari pe baril poate insa sa-i impinga pe speculatori dincolo de acest nivel psihologic.

In aceste conditii, petrolul ar putea continua sa scumpeasca pretul carburantilor si in Romania, pana cand banca centrala chineza va taia abrupt elanul speculatorilor, ducand la o corectie mai severa a preturilor printr-o decizie efectiva de majorare a ratei de dobanda, se arata intr-o analiza X-Trade Brokers.

Economia Chinei a crescut in trimestrul IV al anului trecut cu 9,8%, ritm cu mult peste asteptari, pe fondul majorarii productiei industriale si a vanzarilor de retail. In acelasi timp, performanta la nivelul intregului an a atins 10,3%.

Cum toata aceasta crestere ar inseamna o supraincalzire a economiei, o masura mai severa din partea bancii centrale chineze ar putea fi luata in curand, iar scenariul sa devina real.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#carburanti Romania, #pret carburanti, #China petrol Romania , #benzina
Comentarii
P
PSD_Erie
rank 1
Toarasi, dar va rog! De ce puneti intrepari stupizde? Cum sa nu poata chinejii sa faca asa ceva? Chinejii poate orce, daca vrea iei cu adevarat! Treaba noastra ie sai covingem ca fac o fapta buna!