Articol citit de 1696 ori
Idee
Faceti n.aibii litrul 7 sau 8 lei si nu ne mai mancati ficatii cu scumpiri in fiecare saptamana. A, dar asa s-ar putea sa nu se mai cumpere, deci ne omorati cu picatura chinezeasca, scumpiri mici, dar dese. Bravo. Cand a scazut barilul la 40 de $ acum vreo 2 sau 3 ani, pretul a continuat sa urce, vezi Doamne in functie de cursul de schimb. Ce banditi sunteti! Eu va admir sincer ca puteti sa fraieriti milioane de oameni cu atat seninatate.
iar ?
asa ne trebuie daca am vandut petrom pe nimic
http://piatza.net/omv-inamicul-numarul-1-al-romaniei/
@Kronstadter
esti avocatul petrolistilor? esti petrolist cumva? eu am proiecte cu firme din petrol si stiu cum stau treburile, piata petroliera poate fi considerata una de monopol. stiai ca piata carburantilor in ROMANIA e "reglementata" de 1 sau 2 jucatori? ceilalti nu pot importa petrol din cauza anumitor clauze Petrom, nu stau sa dau explicatii, dar ei, din cauza clauzelor, cumpara combustibil de la Petrom. deci e MONOPOL.
nu inteleg cum functioneaza piata? esti hazliu rau de tot, e simplu: economia de piata=SPECULA!
tu nu vezi ca in orice situatie petrolistii ROMANI scumpesc carburantii? scade EUR sau USD scumpesc, scade RON => scumpesc, scade pretul barilului => pretul in RO stagneaza (doar nu sint temb.eli sa ieftineasca), revolte in afara => scumpiri, samd.
la fel si la banci. eu am un credit la camatarul numit bancpost la care rata initiala prin 2004 era de 168, acum a ajuns la 191. care e considerentul? valoarea proprietatii e mult sub cea a imprumutului (am luat casa la un pret de aprox 24.000EUR, acum valoreaza > 50.000EUR), EURIBOR in 2004 era la > 4. nu tine faza cu deflatia-inflatia-risc de tara, astea sint scuze pentru prosti. in lipsa unor reglementari clare, fiecare speculeaza la maxim monopolul detinut.
si da, CONTEAZA ENORM SALARIILE ANGAJATILOR din ind. petroliera sau bancara, acei bani se "duc" nu "vin". diferenta salariu in ROMANIA-salariu in VEST este PROFIT pentru companie. ziceai "pretul de cost al petrolului e acelasi", pai si angajatii, prin salariile lor, nu costa?
precum ziceam, esti hazliu rau de tot, e simplu: economia de piata=SPECULA! nu e cazul sa-mi dai lectii de economie, esti de partea "raului"!
este un articol comandat?
nu revoltele scumpesc carburantii ci lacomia celor din conducerile firmelor. revoltele, cotatiile petroliere, cursul eurousd fata de leu sint doar pretexte de scumpire. sa nu uitam ca ANGAJATII DIN VEST au salarii mult mai mari decit cei din est (cei din statiile de carburanti au salarii mizerabile din ceea ce stiu). deja exista 2 companii petroliere ce au anuntat "succesuri" financiare pe anul trecut.
aceeasi situatie este si in sistemul bancar, de fiecare data ne sint bagate la inaintare riscul de tara sau cursul de referinta, dar bancile "uita" ca salariile propriilor angajati din romania sint mici in comparatie cu cele din vest (ca sa nu zic mizerabile).
Comentariu comandat
Ba chiar revoltele scumpesc petrolul, si asta pt. ca ,de exemplu,Libia a sistat exportul de titei, pe piata e o cerere mult mai mare decat oferta. Libia e una din cele mai mari producatoare. Nici instabilitatea din vecini nu face bine.
E usor sa dai vina pe multinationale si banci, cand ceva nu merge mai ales cand nu intelegi cum functioneaza piata. Totodata, faptul ca salariile sunt mai mici in Romania decat in occident nu are relevanta. pretul de cost al petrolului e acelasi. Asta e valabil si pt. orice alt produs de consum. Daca esti sarac si ti se pare scump, ai 2 posibilitati: limiteaza-ti consumul la ce iti permiti sau imbogateste-te ca sa-ti permiti sa consumi mai mult. Pare cinic dar asta e realitatea si asa a fost dintotdeauna !