Ziare.com

Romania are printre cele mai mari preturi la benzina din lume

de Constantin Pescaru
Duminica, 13 Mai 2012, ora 21:45

   

Romania are printre cele mai mari preturi la benzina din lume
Romania se numara printre tarile cu cel mai ridicat cost al benzinei din lume, calculat in functie de puterea de cumparare.

Tara noastra se afla pe locul 7 in acest clasament intocmit de Bloomberg, care a luat in calcul 55 de tari, in care venitul mediu este mai mare de 4 dolari pe zi.

In Romania, pretul unui galon (circa patru litri) de benzina premium este de 6,59 dolari, in timp ce venitul mediu zilnic este de 26 de dolari.

Astfel, un sfert din venitul mediu zilnic este dat pentru cumpararea a circa patru litri de benzina.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In fruntea clasamentului este India, urmata de Nigeria, Indonezia, China, Bulgaria, Thailanda, Romania, Africa de Sud, Letonia si Egipt.

In topul realizat dupa pretul propriu-zis al benzinei, Romania ocupa locul 34.

Cea mai scumpa benzina din lume se afla in Norvegia, unde un galon de benzina costa 9,69 dolari, urmata de Danemarca (9,37 dolari), Italia (9,35 dolari), Olanda (9,35 dolari), Grecia (9,23 dolari), Suedia (8,97 dolari), Hong Kong (8,89 dolari), Portugalia (8,85 dolari) si Marea Britanie (8,84 dolari).

In Europa Centrala si de Est, Slovacia (locul 16 in clasamentul general) are cea mai scumpa benzina, de 7,93 dolari pentru patru litri. Ea este urmata de Ungaria (17 dupa pret si 11 luand in calcul si veniturile), Cehia (18-22), Slovenia (22-28), Austria (23-34), Letonia (25-9), Lituania (27-12), Estonia (28-20), Polonia (29-15), Bulgaria (31-5) si Romania (34-7).

Pe ultima pozitie, atat dupa pret, 0,09 dolari pe patru litri, cat si dupa puterea de cumparare, se situeaza Venezuela. Populatia acestei tari trebuie sa dea numai 0,3% din venitul mediu zilnic, de 28 de dolari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5154 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o rusine

Ma intreb cite din tarile din clasamentul asta au petrol in propria curte cum inca are Romania. E o rusine. In toate tarile cu resurse proprii , pretul este rezonabil , nici ieftin dar nici scump.

 

interesant

cica venitul mediu in Romania e de 26 euro pe zi, asta inseamna 780 euro pe luna. chiar asta sa fie salariu mediu pe economie, ca eu stiam ca e mai mic.

 

SUNT SIGUR CA IN ORICE,

tara din lume, probabil cu exceptia corei de nord, daca se producea sporirea permanenta a pretului combustibilelor auto, se produceau manifestari de protest. Lipsa constiintei civice, si cultura protestului, face acestea posibile, si pe cale de consecinta, coruptia generalizata, contraperformanta in actul de guvernare si de conducere in toate domeniile.

 

pretul nu e chiar asa de mare

veniturile sunt cam mici ;)

 

Daca populatia practica evaziunea fiscala in proportie de 32%

...e logic ca statul trebuie sa recupereze aceste pierderi.
Daca populatia renunta la evaziunea fiscala, pretul benzinei va scadea cu 2 lei/litru.
Ce zic evazionisti ? De acord ?
Eu as fixa pretul benzinei la 10 lei litrul pana dispare evaziunea fiscala.

decat sa cresti preturile in prostie

ce ai zice daca politicienii nu ar mai fura ca in codru impreuna cu firmele asociate si atunci nu ar mai fi deficit bugetar atat de mare ceea ce ar permite scaderea fiscalitatii si o data cu ea a evaziunii fiscale?

traim bine, nu-i asa?

in curand o sa fim campionii absoluti la pretul benzinei iar dupa asa zisa liberalizare a pretului la gaze naturale vom bate si acolo recordul...o intrebare se naste insa: daca tot liberalizam preturile de ce nu liberalizam si veniturile...domnii de la fmi vin sa ne spuna ca preturile trebuie sa ajunga la nivel european insa blocheaza salariile la nivel african! cert este ca dupa ce vom atinge recordul la toate preturile va mai ramane doar un singur record de atins: al prostiei supreme ca popor de batuti in cap ce suntem!

 

Poate tie ti-a blocat FMI...

salariul pentru ca esti bugetar....in sfera privata FMI nu s-a amestecat niciodata. Iar dupa mine FMI a fost foarte dragut cu bugetarii Romaniei; acestia trebuiesc redusi la jumatate ca tara noastra sa inceapa a deveni un stat functional din punct de vedere ad-tiv.

ba are foarte mult a face

felul in care privatul isi plateste angajatul depinde foarte mult si de felul in care statul isi plateste angajatul...sau cel putin asa ar trebui...nu vor fi niciodata salarii decente atata vreme cat FMI pune stop la salarul minim...pentru ca asta e adevarul, privatul isi plateste cu minim angajatul pe cartea de munca, restul daca exista vine la negru...

ce conteaza ?

exista cerere !

Arde gazu de pomana !

Cred ca suntem deja campionii absoluti la a ardea gazul de pomana (vreau sa spun benzina si automobilele ) !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor