Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Consiliul Concurentei vrea aplicatie cu preturile benzinei in zona in care ne aflam si benzinarii la supermarketuri

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 14:15
3493 citiri
Consiliul Concurentei vrea aplicatie cu preturile benzinei in zona in care ne aflam si benzinarii la supermarketuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Concurentei propune crearea unei aplicatii care sa le arate soferilor cat costa combustibilul la benzinariile din zona in care se afla.

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca prin aceasta miscare se doreste transparentizarea pietei petroliere.

"Ne-am gandit sa transparentizam mai mult piata, asa cum am recomandat si in cazul asigurarilor de viata, recomandam si in cazul benzinariilor sa avem aplicatii web cu ajutorul carora sa afli preturile la benzinariile din zona in care te afli. De asemenea, sa se afiseze pe autostrada pretul benzinei la benzinariile din fata ta", a precizat seful Consiliului Concurentei.

Benzinarii, in vizorul Concurentei: Scad preturile la carburanti odata cu ieftinirea petrolului? (Video)

Acesta a sustinut ca pe autostrazi ar trebui sa existe si benzinarii ale companiilor care nu sunt prezente in momentul de fata pe tronsoanele respective. "Sa fie mai usor sa se infiinteze benzinarii, iar pe autostrazi sa existe diversitate", a explicat Chiritoiu.

De asemenea, Consiliul Concurentei vrea sa afle de ce nu exista benzinarii la supermarketurile de la noi, asa cum se intampla in vestul Europei.

"In tarile din vestul Europei, marile lanturi de magazine au si benzinarii, cum ar fi Carrefour in Franta. Daca marile lanturi de magazine (din Romania - n.red.) si-ar deschide pompe, am vedea o crestere pe piata.

Trebuie sa vedem care este problema lor, de ce nu este atractiv pentru ele sa deschida benzinarii, daca se dau prea greu autorizatii, de exemplu", a aratat presedintele Consiliului Concurentei.

In plus, Digi 24 a transmis ca institutia a amendat cu 3,7 milioane de euro companiile petroliere, in urma unei anchete care a durat mai multi ani, insa nu a dat si alte detalii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#aplicatie preturi benzina, #benzinarii supermarket , #benzina
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Păi, la supermarket se pare c-a pus *** unu' care n-are decât cu o