Cum sa consumi cat mai putin combustibil si sa fii eco

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 13:33
2348 citiri
Cum sa consumi cat mai putin combustibil si sa fii eco

Automobilele reprezinta in prezent o parte importanta din viata noastra. Ne ajuta sa ajungem acolo unde ne dorim repede si in confort. Dar asta costa, si nu doar bani, ci si emisii.

Prin urmare, ce putem face pentru a ajuta si planeta, dar si buzunarul fiecaruia dintre noi? Raspunsul este sofatul economic. Iata cateva sfaturi:

1. Intretinerea masinii

Este o parte importanta in cazul oricarui automobil si vitala daca vrem sa obtinem un consum minim de combustibil. Astfel, verificarea periodica a masinii are ca efect mentinerea ei la parametri optimi, iar daca aceasta regula nu este luata in seama, consumul de carburant va creste semnificativ.

Fiecare masina foloseste un anumit tip de ulei de motor. De obicei, in cartea vehiculului, producatorul arata care este cel potrivit. Folosirea unui alt tip de ulei decat cel indicat va afecta atat motorul, cat si consumul de combustibil. Presiunea cauciucurilor trebuie verificata des. Specialistii recomanda un control al presiunii in fiecare saptamana si inainte de fiecare calatorie mai lunga.

2. Pregatirea masinii pentru fiecare calatorie

Masina trebuie sa contina doar strictul necesar pentru calatorie. Altfel, la orice kilogram in plus, motorul va trebui sa fie turat mai mult, iar consumul va creste inevitabil. Portbagajul de pe plafon ar trebui folosit doar daca este absolut necesar, pentru mentinerea unei aerodinamici optime a masinii.

Citeste mai mult despre Cum sa consumi cat mai putin combustibil pe GreenReport.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#consum benzina motorina masina, #economisire benzina motorina, #sfaturi economisire consum masina , #benzina