Articol citit de 3987 ori
raspuns la intrebarea articolului:
pentru ca traim intr-o tara "caisiera", unde legea "antimonopol" poate si trantita la pamant cu sume de "bani" mici si unde cetateanu roman este pe ultima treapta in latul "trofic"!
acum serios....
uitati-va la severin asta...12000 de euro!!!
pai astia sunt bani ca sa te murdaresti intr-o institutie europeana???
de ce se scumpesc TOATE in Romania?
- ptr ca avem o clasa politica incapabila, incompetenta, imbecila, avara si care nu are alta grija decat sa-si sporeasca averile.
- ptr. ca suntem un popor las (vezi cazul Csibi Barna)care se lasa calcat in picioare de oricine si oricand
- ptr. ca nu ne intereseaza decat propria persoana si atat timp cat sunt altii care o duc mai prost decat noi stam si savuram acest lucru
- ptr. ca in loc sa muncim pierdem timpul cu comentarii( cum fac eu acum) samd.
as mai enumera, dar sunt , totusi, la serviciu
de ce se scumpesc toate in romania ?
pentru ca romania este condusa de un pirat in loc de capitan de vas.
"De ce se scumpesc carburantii in Romania"?!
D'AIA!! Pentru ca Romania e sat fara caini! Si orice pungash bun de gura "face" orice autoritate, pe cat de corupta, pe atat de incompetenta!
Iar daca e pretzul mare, nu castiga numai escrocu', ci si la stat ii este bine, ia impozite, ia taxe, si accize! O rusine!!
Tolomaci
Romanul e un ***. Asteapta sa ii rezolve altul necazurile. Daca ar iesi si ar da foc la ceva benzinarii si eventual o rafinarie sa vezi cum s-ar calma preturile. Prostovanii din jurul Carpatilor daca ar face ca la harapi ar castiga si ei ceva dar romanii sunt descurcareti asa ca sa plateasca atat cat li se cere. Asteptati voi de la barosani sa va ieftineasca benzina.
dupa capul lu' matale, Romania ar ramane fara picior de investitor ,in 10 zile
Mai corect ar fi ca toti cei ce participa la producerea acestei marfi sa-si ceara salarii de nivel european. La fel ca in Danemarca, Germania, Suedia , cu care ne tot compara idiotii ce ne conduc!
Fug investitorii!
Ai nu ma innebuni! Si unde sa se duca cu rafinaria la salarii mai mici? Zice bine mai jos cetateanul: se exporta in primul rand profitul, ca pana la urma tot un fel de fentat fiscul e. Au venit leprele din vest si dau salarii de tot rahatul si banii ii duc la firma mama. De acord, sa dea salarii ca la ei acasa si sa vanda benzina tot ca la ei acasa. Pana atunci sa o dea la pret de salariul pe care il dau aici. Si, ca mi-am adus aminte, zecile de miliarde de euro imprumutati, pentru ce s-au luat? Pentru aceeasi investitori.
Solutii care nu solutioneaza
"acest lucru se poate face prin plafonarea profitului"
Cum? Dai o lege prin care spui ca profitul e de maxim x%? Piata nu functioneaza asa. Ne trezim cu un proces de infringement pe loc si dupa aia mai platim si despagubiri.
"...putea aplica modelul american, unde oamenii sunt asigurati de stat in orice conditie economica"
Si care-i modelul ala? Se refera la preturi la energie? Daca da, sa-i spuna cineva domnului Hagiu ca energia in SUA e ieftina fiindca obtin materii prime la preturi preferentiale, nu ca ar face statul cine stie ce subventii. In rest, asigurarile lor de stat sint zero - daca vrei sa te asiguri platesti din buzunar sume serioase.
Ce poate face statul?
E simplu, are la indemana o multime de posibilitati. In primul rand asa cum boc a invocat criza ca sa limiteze drepturile constitutionale ale cetatenilor si sa scada salariile, reprezentatii statului in omv-petrom pot invoca acelasi lucru pentru a activa clauza de criza. O alta problema este legata de exportul profitului. O astfel de firma poate creste pretul cat vrea atata timp cat nu exista nici un control al statului, desi ar trebui sa existe asupra exportului de capital. Acesta poate fi controlat prin taxe, taxe controlate de stat. Daca aceste firme nu-si pot exporta dupa bunul plac capitalul nu au nici un motiv sa faca profituri exagerate pentru acestea costa. Costa printr-o politica de taxare inteligenta. Dar poti cere inteligenta de la boc si ai lui?
Cum va explicati atunci circulatia infernala si milioanele de masini care merg zilnic, in 80% fiind numai soferul?
?
Simplu
Conform estimarilor economia nefiscalizata in romania (in asta intrand si venituri fara carte de munca sau nedeclarate) este de cel putin 30% din pib. Dar problema asta nu tine oare tot de guvern?
Stimate domn, banii "fara acte" exista peste tot si la pompa si la hypermarket si in constructii, viloaie, X5-uri si alte yachturi
Este intr-adevar problema conducerii sa faca acest fenomen cat mai mic cu putinta dar va atrag atentia ca numai o legislatie extrem de dura poate reusi asa ceva si mi-e teama ca o astfel de legislatie in Romania nu se poate implementa decat printr-o dictatura. Cred ca riscul e prea mare, parere personala.
Italienii au reusit
sa iasa dintr-o situatie si mai rea. Dar acolo guardia finaze e un fel de dumnezeu. Oare noi de ce n-am reusi fara dictatura? Nu cred ca e nevoie de ea, cred ca doar trebuie facute legi clare si imposibil de interpretat si ocolit. asa cum nu exista in romania.
Fiindca se cumpara, asta inseamna ca sunt bani cu nemiluita pentru benzina
Nu are legatura nici cu Basescu, nici cu Boc, Vadim, Vantu, Antonescu sau Ponta. E o chestie pur economica.
Daca stati o jumatate de ora la coada la semafor o sa aflati raspunsul la intrebare.
Cand numarul de masini din circulatie va tinde sa scada atunci va insemna ca benzina a atins plafonul de la care orice scumpire va insemna pierdere pentru producator. Pana atunci insa...
PS Cand s-a pus problema boicotului la pompe au fost vreo 4-5 care au dorit sa-si exprime nemultumirea, alimentand 100 grame si platind cu 50 de bani, restul au alimentat ca de obicei. Inseamna ca benzina e accesibila si exista bani. Atunci despre ce vorbim?