Mos Craciun ne aduce benzina mai scumpa: Cu cat a crescut pretul carburantilor in ultimul an

Duminica, 25 Decembrie 2016, ora 12:35
6996 citiri
Mos Craciun ne aduce benzina mai scumpa: Cu cat a crescut pretul carburantilor in ultimul an
Foto: Pixabay

Anul 2016 a inceput cu vesti bune pentru soferi: petrolul se afla la cel mai mic nivel inregistrat vreodata, iar dolarul era stabil, asa ca nu lasam prea mult atunci cand alimentam. Acum, insa, iata ca situatia sta exact pe dos, iar carburantii s-au scumpit cu 10%.

Mai exact, un litru de benzina a ajuns sa coste 5,33 de lei in aceasta saptamana, in timp ce la inceputul anului scazuse sub 5 lei/litru, informeaza TVR.

Asta pentru ca, vineri, pe bursa de la Londra barilul de petrol era la cel mai inalt nivel din ultimele 17 luni: 53 de dolari.

Iar la Bucuresti, Banca Nationala a Romaniei a cotat dolarul la 4,3368 lei/unitate, in crestere cu 0,53% fata de sedinta precedenta, aflandu-se foarte aproape de maximul istoric inregistrat acum cateva zile.

Toate acestea au creat premisele pentru scumpirea carburantilor. Singura speranta ar putea fi reducerea unor taxe.

Potrivit Codului Fiscal, la 1 ianuarie 2017 TVA ar trebui sa scada de la 20% la 19%, iar supraacciza de 7 eurocenti pe litrul de carburant ar urma sa dispara de tot.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca vrea sa amane aceste masuri pentru 2018, insa deocamdata are mainile legate. Social-democratii au propus-o ca premier pe Sevil Shhaideh, insa presedintele Kluas Iohannis a transmis ca va lua o decizie dupa Craciun, asa ca ramane de vazut cand va fi format noul guvern si ce masuri va lua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#scumpire benzina, #scumpire carburanti , #benzina
Comentarii