Petrom ieftineste carburantii cu 4 bani pe litru

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 22:06
3358 citiri
Petrom ieftineste carburantii cu 4 bani pe litru

Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, va reduce de marti pretul carburantilor cu 4 bani pe litru ca urmare a sistarii colectarii centului pe litru, potrivit unui comunicat emis luni seara de companie.

"Datorita reducerii componentei de taxare cu 0,01 dolari, ca urmare a sistarii colectarii taxei reprezentand Fondul Special de Produse Petroliere, pretul carburantilor in benzinariile OMV si Petrom se va reduce cu 4 bani/litru (inclusiv TVA aplicat taxei de un cent pe litru), incepand cu data de 25 ianuarie 2011", se arata in comunicat.

Astfel, litrul de benzina Premium fara plumb 95 va costa 4,90 lei, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 5,28 lei pelitru, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 va costa 5,04 lei, iar cel de OMV Carrera 100 va fi 5,70 lei pe litru.

Litrul de motorina Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) va costa 4,98 lei, motorina OMV Sprint Diesel va fi 5 lei pe litru, in timp ce litrul de motorina Euro Diesel 5 va fi 4,78 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel va costa 5,32 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta. Ultima modificare a pretului carburantilor a fost operata de Petrom pe 1 ianuarie, cand compania a scumpit benzina cu 6 bani pe litru si motorina cu 5 bani pe litru.

De asemenea, si Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol in Romania, va reduce de marti preturile de referinta la carburanti cu 3 bani pe litru, tot ca urmare a eliminarii de vineri, 21 ianuarie, a taxei de 1 cent dolar pe litru aferenta Fondului Special pentru Produse Petroliere (FSPP).

"Componenta de taxe in pretul carburantilor reprezinta circa jumatate din pretul carburantilor. Preturile practicate de Petrom continua sa fie printre cele mai mici din Romania iar pretul mediu aplicat de catre operatorii din Romania este printre cele mai mici din Uniunea Europeana. Preturile practicate de Petrom au o evolutie dinamica bazata pe cotatiile internationale la carburanti precum si pe concurenta pe piata. In plus, preturile sunt influentate de politica fiscala si de cursul de schimb", potrivit comunicatului Petrom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#preturi benzina, #Petrom ifetineste benzina, #benzina ieftinire , #benzina