Pleci in Europa in vacanta? Vezi cat costa benzina in fiecare tara

Joi, 21 Iulie 2011, ora 11:09
7022 citiri
Pleci in Europa in vacanta? Vezi cat costa benzina in fiecare tara

Tarile din nordul Europei sunt printre cele mai scumpe in ceea ce priveste pretul carburantilor. Dar cea mai scumpa este, totusi, Grecia. Dupa ce luni de-a randul Romania a avut cea mai ieftina benzina, acum, combustibilul autohton este mai scump decat cel din Cipru, Bulgaria ori Estonia.

Daca va hotarati sa plecati cu masina prin Europa, trebuie sa stiti ca exista diferente semnificative intre tari, in ceea ce priveste pretul carburantului.

Potrivit unui top realizat de Europe Energy's Portal, cea mai scumpa benzina Euro 95 fara plumb se gaseste in Grecia - 1,66 euro/litru. Cu doar un cent mai ieftina este benzina din Olanda, in timp ce in Danemarca este 1,63 euro, scrie MONEY.ro.

Portugalia si Franta ocupa la egalitate locul patru (1,58 euro) in topul tarilor cu cei mai scumpi carburanti, in timp ce Finlanda este pe cinci, cu 1,57 euro. In Germania, benzina costa 1,54 euro, iar in Marea Britanie 1,52 euro.

Din cele 26 de tari analizate, cea mai ieftina benzina este in Bulgaria, cu 1,2 euro pe litru, iar pe penultimul loc se situeaza Cipru, cu 1,22 euro. Romania ocupa pozitia 22 in top, cu un pret al benzinei de 1,27 euro pe litru. Citeste mai multe despre Pleci in Europa in vacanta? Vezi cat costa benzina in fiecare tara pe Money.ro.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#pret carburanti, #pret benzina, #pret motirina, #vacanta Europa pret benzina , #benzina