PNL: Cresterea pretului benzinei si motorinei, o hotie la drumul mare

Joi, 31 August 2017, ora 16:01
4372 citiri
PNL: Cresterea pretului benzinei si motorinei, o hotie la drumul mare
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, a comparat decizia Guvernului Tudose de a majora pretul la combustibil cu o "hotie la drumul mare".

Astfel, dupa ce ministrul de Finante, Ionut Misa, a anuntat miercuri ca pretul combustibilului va creste cu 32 de bani, dupa majorarea accizei, suma ce va fi platita in plus pentru fiecare plin de benzina va fi de 15 lei, incepand cu 1 octombrie.

"15 lei in plus la fiecare plin! Pentru cine nu a aflat, NU este o HOTIE la drumul mare, este chiar o decizie a Guvernului Dragnea-Tudose-Tariceanu!

Haiducia de la Palatul Victoria a atins noi culmi. Peste tot sunt identificati 'dusmani ai poporului'. Se cauta vinovati, oameni si companii, doar, doar ascund incompetenta si lipsa de intelegere a ceea ce trebuie facut cu tara aceasta! Ca la orice scamatorie de genul 'Alba-Neagra', cei care pierd sunt oamenii de buna credinta.

Atragem atentia romanilor sa cantareasca foarte bine ce aleg sa creada. Stirile false, rostogolite cinic de premier si guvernanti, despre orice si, aproape oricine, sau realitatea!!!

Realitatea este ca acesta crestere a pretului carburantilor va conduce la:

⁃ cresterea costului pentru ce se produce;

⁃ cresterea pretului la ceea ce se cumpara;

⁃ cheltuieli tot mai mari in domenii care inca tin economia Romaniei (de la agricultura pana la industrie si servicii);

⁃ scaderea puterii de cumparare a romanilor", avertizeaza pe Facebook Raluca Turcan.

De asemenea, deputatul PNL sustine ca "e tot mai limpede ca Guvernul Dragnea-Tudose-Tariceanu stie sa taxeze!".

"Realitatea este ca economia a crescut (din consum, nu din productie) si, cu toate acestea, la buget sunt din ce in ce mai putini bani, deficitul este unul record, imprumuturile sunt tot mai multe si impovaratoare, cresterile de salarii promise intarzie, investitii nu se fac (10 miliarde ar fi putut fi folositi pentru scoala-strada-spital), fonduri europene nu se atrag!", a mentionat fostul presedinte interimar al PNL.

Miercuri, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta pentru reintroducerea supraaccizei la combustibili.

"Am facut o analiza, accizele vor creste, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere de 0,16 bani pe litru, pentru toate cele trei categorii de combustibili, si data de 1 octombrie va fi o data la care va creste cu inca 0,16 bani pe litru pentru cele trei categorii. Aceasta masura se realizeaza in etape, pentru a nu se crea un soc la nivelul consumului", a spus Ionut Misa.

Asta desi si prim-ministrul Mihai Tudose, si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, spuneau recent ca nu va creste pretul benzinei si motorinei:

"Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza - n.red.) cresc (preturile - n.red.)? Eu cred ca nu vor creste", spunea Tudose.

"Discutia pe care am inteles ca Ministerul Finantelor a purtat-o cu operatorii economici este ca aceasta crestere sa fie practic absorbita in pretul actual", spunea si Tariceanu.

Mihai Tudose a precizat si ca acciza a fost scoasa in ianuarie si nu a scazut pretul la benzina si motorina, ceea ce nu este adevarat.

Citeste si

F.N.

Bilele albe și negre ale României pentru aderarea la Schengen terestru. Ce facem concret pentru a ne asigura votul unanim în Consiliul JAI
Bilele albe și negre ale României pentru aderarea la Schengen terestru. Ce facem concret pentru a ne asigura votul unanim în Consiliul JAI
Comisarul pentru Afaceri Interne al Uniunii Europene, Ylva Johansson, a declarat pe 13 iunie 2024, înainte să înceapă Consiliul JAI, că se așteaptă ca România și Bulgaria să fie integrate...
Importurile de gaze continuă să crească. Estimări privind producția internă
Importurile de gaze continuă să crească. Estimări privind producția internă
România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai mare (+56.700) faţă de cea din perioada...
#PNL crestere pret benzina motorina, #PNL accize combustibil, #Guvern Tudose supraacciza benzina , #benzina
  1. Bilele albe și negre ale României pentru aderarea la Schengen terestru. Ce facem concret pentru a ne asigura votul unanim în Consiliul JAI
  2. Importurile de gaze continuă să crească. Estimări privind producția internă
  3. Delta Dunării, promovată în presa britanică: ”Este Amazonul Europei”
  4. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  5. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios top de profil european
  6. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  7. S-au ieftinit din nou carburanții. Prețuri mai mici atât la benzină, cât și la motorină
  8. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  9. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  10. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice