Ziare.com

Rompetrol si Lukoil au scumpit carburantii

Vineri, 24 August 2012, ora 16:19

   

Rompetrol si Lukoil au scumpit carburantii
Companiile Rompetrol si Lukoil au scumpit carburantii comercializati in statiile proprii cu pana la 9 bani/litru, la doar o zi dupa majorarile operate de Petrom.

Lukoil a scumpit benzina Euroluk cu cinci bani/litru, iar restul carburantilor cu sase bani/litru, potrivit Adevarul.

Astfel, un litru de benzina Euroluk 95 se vinde in statiile Lukoil cu 6,11 lei, unul de ECTO 98 cu 6,76 lei, un litru de motorina Euro L Diesel a ajuns la 6,15 lei si unul de ECTO Super Diesel la 6,47 lei.

Rompetrol a majorat preturile carburantilor cu 9 bani/litru. In consecinta, un litru de Efix benzina 95 se vinde cu 6,16 lei, unul de benzina Alto 101 cu 6,81 lei, litrul de Efix Diesel cu 6,23 lei si cel de Diesel Alto 55 cu 6,54 lei.

Petrom a majorat preturile la carburanti, joi, cu 9 bani/litru.

Petrom a scumpit din nou benzina, care se apropie de 7 lei

Cu toate acestea, preturile benzinei de la statiile de carburanti din Romania sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, de 1,285 euro pe litru, fata de pretul mediu al benzinei din UE, care este de 1,659 euro pe litru. Spre comparatie, cea mai scumpa benzina se comercializeaza in Suedia, unde un litru costa 1,833 euro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1808 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toate acestea in timp ce ...

...pretul titeiului a scazut si chair si leul isi revine. Au scumpit dar nu dau nicio explicatie....singura plauzibila este maximizarea profitului in tari unde nu exista concurenta reala si se practica politica de monopl. Deci in Romania cu salariul minim pe economie se pot cumpara cca.100 l de benzina iar cu salariul mediu 200 si ceva de litri in comparatie cu Europa unde cu un salariu pti lua intre 1 -10 tone de benzina. Tara lui Papura Voda.

 

Tot timpul creste

si cand te gandesti ca se exploateaza din subsolul patriei si nu e din import.
Pretul ar trebui sa fie acelasi ca cel din Irak.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor