Sova nu crede ca acciza va creste prea mult preturile: Cel mult 10 lei pe luna

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 18:00
1371 citiri
Sova nu crede ca acciza va creste prea mult preturile: Cel mult 10 lei pe luna
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor Dan Sova a afirmat ca acciza de sapte eurocenti la carburanti nu va creste semnificativ preturile, in ciuda faptului ca analistii preconizeaza scumpiri ale produselor si serviciilor din cauza introducerii noii taxe.

Desi pretul benzinei si motorinei este, in Romania, printre cele mai mari din Europa, Sova sustine ca cetatenii nu vor fi foarte afectati de aceasta majorare, potrivit Realitatea TV.

Acciza la carburanti: Benzina din Romania, mai scumpa ca in Austria - lista preturilor din UE

Ministrul Transporturilor a precizat ca, pentru cei mai multi dintre romani, suma lunara pe care o dau pe combustibil va creste cu cel mult patru lei, iar alimentele si serviciile nu se vor scumpi semnificativ. De asemenea, pentru cei mai bogati impactul va fi de maximum zece lei.

"Pentru 75% din populatia Romaniei impactul lunar al cresterii de cheltuieli pe consumul de combustibil este intre 60 de bani si patru lei, iar pentru 25% din cei mai bogati romani se situeaza intre cinci si zece lei", a explicat Sova.

Acciza suplimentara la carburanti putea fi evitata - Consiliul Fiscal

Aplicarea taxei de sapte eurocenti pe litru a intrat in vigoare, marti, de 1 aprilie, iar Guvernul a adoptat deja o masura prin care spera sa reduca impactul avut asupra transportatorilor si le va inapoia patru centi daca vor avea actele in regula.

Mai mult, si agricultorii vor fi ajutati, printr-o schema care le garanteaza ca nu vor fi afectati deloc de aceasta acciza suplimentara, a dat garantii premierul Victor Ponta.

Insa restul soferilor vor fi nevoiti sa o achite integral, iar analistii au avertizat ca se va reflecta cu siguranta in preturile alimentelor si serviciilor, ceea ce va duce la o crestere a inflatiei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Dan Sova acciza, #Dan Sova scumpiri, #acciza scumpiri Sova , #benzina