Unde gasim benzina si motorina ieftine?

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 20:40
3468 citiri
Unde gasim benzina si motorina ieftine?
Foto: Arhiva

Pentru ca pretul carburantilor a crescut necontenit in ultima perioada, multi romani care au masini se intreaba probabil unde gasesc cei mai ieftini carburanti.

In Bucuresti de exemplu, in acest moment, cei mai ieftini carburanti, ca medii de preturi, sunt, in ordine, la OMV Petrom, LukOil, Rompetrol, MOL, OMV si Agip - ENI.

Astfel, la OMV Petrom gasesti carburanti la unele statii la 4,94 lei/litru, iar la Rompetrol sunt in anumite cazuri si la un pret de 4,99 lei/litru. Preturile preturile variaza in functie de benzinarie, pe fondul pozitionarii pe harta.

"Agip are preturi mai mari chiar decat OMV in Bucuresti, pentru ca are si cele mai bune locatii si atunci este normal ca la traficul pe care il are sa ramana la tarife inalte", a explicat unul dintre oficialii companiilor petroliere chestionate, pentru Incont.ro.

In ciuda protestelor legate de pretul prea mare, reprezentantii OMV sustin ca nu intentioneaza sa reduca preturile in perioada urmatoare ca efect al presiuni publice.

"Noi ne vom pastra politica de preturi, iar acestea vor varia in continuare in intervalul plus sau minus 5% in functie de trafic, locatie, concurenta din zona respectiva", au explicat reprezentantii OMV Petrom.

Si in cazul Rompetrol, preturile variaza in marja plus sau minus pana la 5% fata de valorile de referinta, iar variatia se face in functie de locatie, trafic, suprafata statiei, concurenta in zona, servicii adiacente sau numar angajati.

De ce variaza preturile?

De exemplu, o benzinarie de pe DN1 poate vinde mai scump decat una din oras si care mai are si alte doua benzinarii de la alta companie in apropiere.

Benzina si motorina mai scumpe are si o benzinarie pe o zona de granita. La polul opus, o statie chiar si intr-o zona fara concurenta, mai izolata, merge pe varianta preturilor cu 5% mai mici decat cele de referinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#preturi carburanti, #benzina ieftina, #pret benzina , #benzina