Unde se gaseste benzina cea mai ieftina din Bucuresti

Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 12:03
7917 citiri
Unde se gaseste benzina cea mai ieftina din Bucuresti

Benzina cea mai ieftina din Romania poate fi achizitionata din Bucuresti si este comercializata de benzinaria Carrefour. Aceasta se afla in apropierea magazinului din Militari.

Benzina si motorina comercializate de Carrefour sunt achizitionate de la compania Rompetrol si au un sistem integrat de management calitate-mediu certificat in conformitate cu standardele DIN EN ISO 9001:2000 si DIN EN ISO 14001:1996, potrivit Capital.

Carrefour comercializeaza doua tipuri de carburanti la statia din Militari: Super Euro 95 si motorina Euro 5. Pretul benzinei este de 5,50 lei, iar cel al motorinei este de 5,90 lei. Benzinaria este deschisa de luni pana duminica, intre orele 07.00 - 22.00.

Pretul benzinei din Romania - Analiza

Potrivit unei analize realizata de Agerpres, cea mai scumpa benzina din Romania se gaseste in Bucuresti si judetul Ilfov, in timp ce locuitorii din zona Moldovei beneficiaza de cele mai mici preturi la carburanti, potrivit unei analize.

In statiile Petrom din Bucuresti, pretul benzinei pleaca de la 5,65 lei pe litru la benzinaria de pe bulevardul Mihail Kogalniceanu si ajunge la 5,68 lei pe litru in statia Baneasa, la iesirea spre DN1, si la 5,71 lei pe litru pe bulevardul Iuliu Maniu, spre Autostrada Bucuresti-Pitesti.

Pretul unui litru de motorina este de 5,96 lei in statia Baneasa si urca la 6 lei in Kogalniceanu si la 6,04 lei la benzinaria din cartierul Militari.

In benzinaria Rompetrol din Bucurestii Noi, benzina costa 5,72 lei pe litru, iar motorina 6,02 lei/litru, iar in statia din Ghencea, ambele tipuri de carburanti sunt cu un ban mai scumpe.

La benzinaria Lukoil din Soseaua Orhideelor, litrul de benzina este vandut cu 5,71 lei, iar motorina, cu 5,97 lei, in timp ce, in partea cealalta a orasului, in Pantelimon, benzina costa 5,66 lei, iar motorina-5,93 lei pe litru.

In judetele din Moldova, observam ca benzina si motorina au preturi mai mici cu cateva zeci de bani. In judetele Neamt si Suceava, spre exemplu, benzina costa in jur de 5,55 lei, iar in Iasi poate fi gasita chiar si la un pret de 5,54 lei pe litru. Motorina, de asemenea, costa 5,72-5,73 lei pe litru in Botosani, Suceava si Iasi si 5,79 in judetul Neamt.

Restul marilor orase din tara au preturi medii: Brasov (5,63 lei la benzina si 5,93 lei la motorina), Cluj-Napoca (5,64 lei la benzina si 5,89 lei la motorina), Craiova (5,69 lei la benzina si 5,95 lei la motorina), Constanta (5,60 lei la benzina si 5,83 lei la motorina), Timisoara (5,61 la benzina si 5,94 la motorina).

Benzina din Romania este cea mai ieftina din Uniunea Europeana, dupa cum arata datele Oil Bulletin, centralizate de Comisia Europeana. Ultimul raport, cel din 23 septembrie, arata ca pretul benzinei in Romania este de 1,25 euro pe litru, iar media europeana ajunge la 1,57 euro pe litru. Si la motorina suntem sub media europeana: la noi costa 1,33 euro pe litru, iar media UE 28 este de 1,45 euro pe litru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#pret benzina Romania, #benzina ieftina Romania, #carburant ieftin Romania , #benzina