Black Friday in SUA: 15.000 de oameni la usa unui magazin, un iPad vandut in fiecare secunda

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 22:33
2496 citiri
Black Friday in SUA: 15.000 de oameni la usa unui magazin, un iPad vandut in fiecare secunda

Sezonul de cumparaturi pentru Sarbatori a inceput mult mai devreme in Statele Unite, in acest an, o multime de magazine, de la Macy's la Gap, deschizandu-si usile de Ziua Recunostintei, iar vanzarile au continuat si vineri.

Wall-Mart a transmis ca gadget-urile au fost printre cele mai populare obiecte vandute, iar Target a anuntat ca s-au depasit recordurile precedente ale numarului de cumparatori. De asemenea, Macy's a trasmis ca circa 15.000 de clienti s-au strans la intrarea principalului magazin din New York, care este totodata cel mai mare magazin din lume.

In ultimii ani, magazinele au decalat startul sezonului de iarna de achizitii, astfel ca oamenii s-au asezat la cozi inca de la miezul noptii. In plus, unele reduceri au fost acordate mai devreme, chiar de la inceputul lunii noiembrie, in loc de Black Friday, informeaza CNBC.

Incasarile prevazute pentru ultimele doua luni din anul 2013 sunt de 602 miliarde de dolari, cu 4 la suta mai mult decat in anul precedent. Analistii se asteapta ca vanzarile sa nu fie totusi proportionale cu profitul, comerciantii fiind nevoiti sa faca mai multe reduceri pentru a putea sa aduca oamenii in magazine.

eBay a anuntat ca, la miezul noptii, vindea un iPad in fiecare secunda, iar unele televizoare s-au vandut cu 1.000 de dolari, reducerea fiind de 600 de dolari.

Au existat si incidente, un barbat fiind injunghiat in timpul unui eveniment Black Friday, in California, iar un tanar de 18 ani a fost arestat. In orasul Orlando din Florida, doi parinti si-au lasat bebelusul in masina pentru a merge sa stea la coada, iar tatal a fost arestat.

La magazinele Best Buy, cel mai mare magazin de elctronice, oamenii s-au asezat de seara la cozi, aducandu-si si corturi in care au dormit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Black Friday SUA, #cumparaturi Black Friday , #Black Friday
Comentarii