Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

eMAG, produse scumpe la cativa lei fiecare, din greseala: Cum se explica eroarea

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 17:40
7870 citiri
eMAG, produse scumpe la cativa lei fiecare, din greseala: Cum se explica eroarea

Magazinul online eMAG a comis o greseala care va costa compania peste 1,1 milioane de lei. Sute de produse resigilate, care in mod normal costau cateva mii de lei fiecare, au putut fi comandate cu preturi cuprinse intre 1 si 8 lei, din cauza unei erori de soft.

Totusi, eMAG a decis sa onoreze toate comenzile, in numar de 730, arata Adevarul, ceea ce va duce la o pierdere de 1,57 milioane de lei.

Reprezentantii magazinului online au explicat ca, duminica seara, intre orele 20.30 si 22.59, s-au pus in vanzare produse resigilate la preturi care au uluit clientii.

Astfel, smartphone-urile au putut fi comandate cu doar un leu, in timp ce televizoarele sau masinile de spalat au costat cate 8 lei in acest interval.

Mai exact, cu un leu a putut fi achizitionat un telefon Samsung Galaxy S4, redus de la aproape 1.500 de lei, in timp ce un Ultrabook Dell Studio XPS Duo 12 a fost redus de la circa 4.800 de lei la 3 lei.

Acelasi pret l-a avut si modelul de televizor LED Smart TV 3D Philips, 117 cm, Full HD, cu pretul real de 4.200 de lei.

Cea mai mare reducere a fost aplicata la un echipament de retea, respectiv un switch Cisco Catalyst 2960, care a fost cumparat cu 8 lei, fata de pretul real de peste 11.100 de lei.

"In fiecare luna, pe 23, noi reducem preturile resigilatelor. In aceasta luna am folosit o noua aplicatie care gestioneaza legatura intre aplicatia de produse resigilate si site. Aceasta aplicatie a interpretat gresit preturile produselor de peste 1.000 de lei, astfel incat valoarea lor a fost impartita la 1.000.

In cazul sectiunii produselor resigilate este posibil sa avem discounturi mari, de pana la 80%. Pana astazi nu am avut un mecanism automat de verificare a preturilor", a declarat vicepresedintele eMAG, Bogdan Axinia.

Pentru ca reducerile au existat pe site-ul eMAG aproape trei ore, pe Internet au aparut teorii ale conspiratiei. De exemplu, bloggerul Radu Dumitru a atras atentia ca "viata s-a inasprit pentru toate celelalte magazine din piata. Erorile acestea de pret nu sunt doar un plus de imagine pentru eMAG, ci mai ales un minus mare de imagine pentru altii care nu vor face la fel in cazul unor greseli neintentionate, pe principiu eMAG a onorat".

De asemenea, numerosi internauti au sustinut ca asa-zisa greseala face parte dintr-o campanie de marketing.

Magazinul online a avut astfel de probleme si in anii trecuti, cand sute de produse au fost achizitionate cu sume derizorii, iar conducerea eMag a decis sa onoreze toate comenzile.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#eroare preturi eMAG, #eMAG eroare Black Friday, #eMAG teoria conspiratiei , #Black Friday