Anunt despre energia termica din Bucuresti: Se va scumpi la iarna?

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 14:48
1980 citiri
Anunt despre energia termica din Bucuresti: Se va scumpi la iarna?
Foto: Arhiva Ziare.com

Pretul de productie al energiei termice nu va creste in aceasta iarna, a anuntat, joi, Emil Calota, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), intr-o conferinta de specialitate.

"Avem premise pentru ca in iarna 2015/2016 toti producatorii, cei 38 calificati in schema de bonus sa nu inregistreze cresteri de pret de productie la energia termica. O veste buna si pentru dansii cat si pentru primari si pentru cetatenii beneficiari ai serviciului public. Ramane sa vedem mai departe cum evolueaza tariful de transport si distributie si pretul final. Dar asta este alta discutie", a spus Calota.

El a precizat ca nici in Capitala nu va creste pretul.

"La Bucuresti pretul de productie nu va creste in aceasta iarna. Un milion si ceva de bucuresteni nu vor avea pretul de productie marit la energia termica in aceasta iarna", a explicat oficialul ANRE.

Caldura mai scumpa in Bucuresti: Pretul gigacaloriei, majorat cu peste 10% (Video)

De asemenea, acesta a afirmat ca sunt unitati administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizata nu mai are viabilitate.

"Pregatim pentru informarea Parlamentului un raport in care dupa aproximativ 5 ani de acordare a bonusului de cogenerare aratam daca menirea lui, aceea de a se viabiliza unitatile respective din punct de vedere functional, managerial, se realizeaza sau nu. Trebuie sa dau exemplul unitatilor administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizata nu mai are niciun fel de viabilitate: Braila, Targoviste, Pitesti, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Deva, toate localitatile de pe Valea Jiului, Ramnicu Valcea si Constanta", a mai spus Calota.

Potrivit Electrocentrale Bucuresti, tarifele actuale ale energiei termice sunt: pentru populatie - 186,017 lei / Gcal (fara TVA) ; pentru non-casnici - 216,69 lei / Gcal (fara TVA).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#pret caldura Bucuresti, #preturi caldura Bucuresti , #caldura