Anunt despre energia termica din Bucuresti: Se va scumpi la iarna?

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 14:48
1853 citiri
Anunt despre energia termica din Bucuresti: Se va scumpi la iarna?

Pretul de productie al energiei termice nu va creste in aceasta iarna, a anuntat, joi, Emil Calota, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), intr-o conferinta de specialitate.

"Avem premise pentru ca in iarna 2015/2016 toti producatorii, cei 38 calificati in schema de bonus sa nu inregistreze cresteri de pret de productie la energia termica. O veste buna si pentru dansii cat si pentru primari si pentru cetatenii beneficiari ai serviciului public. Ramane sa vedem mai departe cum evolueaza tariful de transport si distributie si pretul final. Dar asta este alta discutie", a spus Calota.

El a precizat ca nici in Capitala nu va creste pretul.

"La Bucuresti pretul de productie nu va creste in aceasta iarna. Un milion si ceva de bucuresteni nu vor avea pretul de productie marit la energia termica in aceasta iarna", a explicat oficialul ANRE.

Caldura mai scumpa in Bucuresti: Pretul gigacaloriei, majorat cu peste 10% (Video)

De asemenea, acesta a afirmat ca sunt unitati administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizata nu mai are viabilitate.

"Pregatim pentru informarea Parlamentului un raport in care dupa aproximativ 5 ani de acordare a bonusului de cogenerare aratam daca menirea lui, aceea de a se viabiliza unitatile respective din punct de vedere functional, managerial, se realizeaza sau nu. Trebuie sa dau exemplul unitatilor administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizata nu mai are niciun fel de viabilitate: Braila, Targoviste, Pitesti, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Deva, toate localitatile de pe Valea Jiului, Ramnicu Valcea si Constanta", a mai spus Calota.

Potrivit Electrocentrale Bucuresti, tarifele actuale ale energiei termice sunt: pentru populatie - 186,017 lei / Gcal (fara TVA) ; pentru non-casnici - 216,69 lei / Gcal (fara TVA).

Citeste si:
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a declarat, sâmbătă, 4 decembrie, că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de...