Ziare.com

Caldura mai scumpa in Bucuresti - ce propune PNL

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 21:35

   

Caldura mai scumpa in Bucuresti - ce propune PNL
Liderul consilierilor PNL din CGMB, Cornel Pieptea, a declarat, marti, ca va solicita ca RADET sa fie mandatat pentru a contesta in instanta decizia ANRE in privinta energiei termice, care a dus la cresterea pretului gigacaloriei, dar si demiterea actualului Consiliu de Administratie al Regiei.

"Desi Consiliul General a adoptat hotararea de solicitare a transferului actiunilor Electrocentrale Bucuresti din proprietatea Guvernului in proprietatea municipalitatii, de cateva luni Guvernul nu adopta aceasta hotarare care ar rezolva o parte din problemele acestui sistem.

In acest moment, municipalitatea este nevoita sa plateasca prin subventie o parte din costurile de productie a energiei termice, fara a putea verifica daca aceste costuri sunt corecte", a declarat Pieptea.

Caldura mai scumpa in Bucuresti: Pretul gigacaloriei, majorat cu peste 10% (Video)

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

El a precizat ca cere ANRE, cea care a aprobat majorarea tarifului energiei termice, sa faca publice modificarile efective din structura tarifului pentru a se putea vedea daca sunt juste.

"O crestere cu 10% este extrem de mare. (...) Din informatiile publice care exista la acest moment, nici materia prima nu s-a scumpit atat de mult, fie ca vorbim de gaz, fie de alti combustibili", a afirmat Pieptea.

El a mai cerut ca ministrul Economiei sa dispuna corpului de control o verificare la ELCEN referitoare la fundamentarea majorarii de tarif, mentionand ca decizia ANRE s-ar fi bazat pe o propunere facuta de ELCEN.

Se cer demiteri la RADET

Liderul consilierilor PNL a declarat ca va solicita demiterea Consiliului de Administratiei al RADET, deoarece institutia a notificat cu o intarziere de doua saptamani CGMB cu privire la cresterea pretului gigacaloriei si nici nu a prezentat planul de administrare in termenul legal de 3 luni de la numire.

Preturile la care ELCEN Bucuresti vinde gigacaloria destinata consumului populatiei si clientilor industriali au crescut de la 1 ianuarie ca urmare a unei decizii a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

"Pretul gigacaloriei pentru populatie a crescut de la 1 ianuarie 2015, de la 166,1 lei/gigacalorie la 186 lei/gigacalorie (aproximativ 160 lei/MWh), potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei", se arata intr-un comunicat al ELCEN.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus ca Primaria nu a fost consultata si nici informata de catre ELCEN de aceasta crestere de tarif, insa majorarea tarifului nu va fi suportata de populatie, ci din bugetul municipalitatii.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da dom'le

sa-i demita pe toti! cum adica nu-si permit sa aiba preturi sub cele din provincie?

 

 

Ce-mi place cum se invirt toți in jurul problemei reale

Subvenții, contestări, judecări...
Eliminați bre căpușele! Verificați la singe toate cheltuielile făcute - o să găsiți sigur lopeți de 1.000 de euro bucata și altele la fel...
La sfirșit investiți serios in modernizarea pe bune a echipamentelor și o să vedeți cum scade prețul căldurii văzind cu ochii.
Oare de ce vă feriți toți de asta?
Nu-mi trebuie răspuns la asta - e deja știut...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor