Ministrul Energiei ii asigura pe bucuresteni ca nu raman fara caldura: Ii cer demisia directorului RADET

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 16:53
2520 citiri
Ministrul Energiei ii asigura pe bucuresteni ca nu raman fara caldura: Ii cer demisia directorului RADET
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul demisionar al Energiei, Andrei Gerea, i-a asigurat vineri pe bucuresteni ca nu vor ramane fara caldura si apa calda in pragul iernii si, in acelasi timp, i-a cerut demisia directorului RADET Gabriel Dumitrascu pentru declaratiile "iresponsabile" pe care le-a facut in ultimele zile.

Clarificarile facute de Andrei Gerea intr-o conferinta de presa tinuta la Ministerul Energiei vin dupa ce RADET a avertizat in mai multe randuri, inclusiv vineri, ca va sista alimentarea cu apa calda si caldura pentru Bucuresti incepand de saptamana viitoare, din cauza datoriilor pe care le are la ELCEN.

"Ii solicit demisia (lui Gabriel Dumitrascu - n.red) si rog Primaria Capitalei sa ii gaseasca un inlocuitor de urgenta", a declarat Gerea.

Ciorbea face ancheta dupa declaratiile privind sistarea caldurii si apei calde din Bucuresti

Andrei Gerea a precizat ca se pot gasi solutii pentru RADET, este nevoie doar de "vointa politica si de decizie".

"Se pare insa ca nu am luat in calcul un singur factor, si anume domnul Dumitrascu ajuns la RADET. Dupa ce a fost intarcat de la banul public, acum se pare ca e intr-un anumit sevraj finaciar si nu mai poate sa isi continue activitatea intr-un mod clar si limpede la RADET.

Nu pot interpreta altfel faptul ca abia azi a aflat ca nu mai are buget si sisteaza apa calda si caldura. (...) Nu e posibil, in numele unor rafuieli personale, Dumitrascu sa afecteze interesele si securitatea bucurestenilor", a spus Gerea.

Ministrul demisionar al Energiei a asigurat ca ELCEN va continua furnizarea agentului termic, asa ca locuitorii Capitalei nu au de ce sa isi faca griji.

Andrei Gerea a explicat ca Primaria Capitalei trebuie sa ia un imprumut de la Trezorerie pentru plata datoriilor istorice acumulate de RADET.

"Primaria Generala si Consiliul General sa hotarasca accesarea imprumutului de la Trezorerie, in asa fel incat datoriile RADET catre producatorul de energie ELCEN sa fie achitate si, mai departe, de catre ELCEN catre furnizorul de gaze", a lamurit acesta.

Bucurestenii raman fara caldura si apa calda la iarna? Ce plan au autoritatile

"Am avut nenumarate intalniri inclusiv cu conducerea RADET si am stabilit parcursul de urmat in asa fel incat bucurestenii sa fie asigurati in permanenta, sa li se furnizeze servicii de calitate si tot confortul necesar", a continuat ministrul.

Totodata, Andrei Gerea a sustinut ca parerea lui este ca RADET ar trebui sa fie introdusa in faliment.

Precizarile ministrului au venit in contextul in care seful Regiei Gabriel Dumitrascu a amenintat, intr-o conferinta de presa tinuta vineri dimineata, ca RADET va sista apa calda si caldura in Bucuresti, in conditiile in care Romgaz va opri gazul trimis catre ELCEN, astfel ca acesta din urma s-ar putea afla in imposibilitatea de a furnizia agentul termic.

In prag de iarna, autoritatile se joaca ping-pong cu caldura in Bucuresti: Certuri, jigniri si fuga de raspundere (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#demsie sef RADET, #caldura Bucuresti Gerea , #caldura