Combustibilul-minune al viitorului

Marti, 09 Iulie 2013, ora 08:30
4462 citiri
Combustibilul-minune al viitorului
Foto: cleanbreak.ca

Viitorul ne-ar putea rezerva surprize mari in domeniul combustibililor prietenosi cu planeta. Masinile cu care vom umbla ar inlocui benzina si motorina cu combustibilul obtinut din alge.

Algele pot produce petrol, ca o alternativa la combustibilul fosil folosit in zilele noastre, spune profesorul american Juergen Polle, conform CBS News. Algele sunt privite ca o sursa foarte buna deoarece ele pot creste in apa sarata si nu polueaza planeta.

Avantajul algelor

In plus, cercetarile de pana acum s-au concentrat asupra obtinerii combustibilului din cereale, creand necesitatea unei alegeri intre alimentatie si domeniul obtinerii energiei. Algele prezinta si avantajul ca nu ocupa teren arabil, acesta fiind un mare plus pe care ele il prezinta in fata unor alte surse.

Algele au nevoie de dioxid de carbon pentru a realiza fotosinteza, ceea ce le face extrem de prietenoase cu mediul inconjurator. Cercetarile in domeniul algelor au crescut mult in ultimul timp. Chiar presedintele american Barack Obama a subliniat importanta lor ca viitoare sursa de combustibil, anuntand alocarea sumei de 30 de milioane de dolari pentru cercetari in acest domeniu.

Cercetatorii incearca in prezent sa creeze alge modificate genetic pentru a produce combustibil printr-o metoda mai eficienta si mai ieftina. In prezent, barilul de petrol costa aproximativ 100 de dolari, iar un baril de combustibil facut din alge costa 300 de dolari. Aceasta varianta ecologica nu este preferata in prezent din cauza costului prea ridicat pe care ea il presupune, insa viitorul promite sa fie mai prietenos cu buzunarele oamenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#combustibil pret benzina motorina, #combustibil alge petrol , #combustibil