Caror marci le sunt fideli romanii?

Luni, 17 Mai 2010, ora 09:20
3314 citiri
Caror marci le sunt fideli romanii?

In ciuda faptului ca romanii au o gama larga de produse de unde pot alege cand merg la cumparaturi, acestia par a fi fideli unor marci celebre precum Coca-Cola, Milka, Jacobs sau Bergenbier.

Aproape 20 de branduri de bere si de mancare se regasesc in clasamentul celor mai puternice 40 de marci de care sunt atasati romanii, arata un studiu al companiei B&P Brandivia, in colaborarea cu GfK.

Printre cele 40 de branduri studiate predomina marcile din domeniul bunurilor de larg consum (cafea, ciocolata, lactate, bauturi, racoritoare si bere). Prin urmare, aproape jumatate din clasament este ocupat de marci de mancare sau de bere.

Liderul clasamentului este Coca-Cola, care a acumulat cele mai multe puncte, fiind considerat un simbolul "post-revolutie", dupa cum explica Razvan Matasel, Managing Partner al agentiei Arsenoaiei&Matasel.

Coca-Cola reuseste sa castige o pozitie mai puternica decat Milka sau Jacobs datorita notorietatii mai puternice a logoului, a evenimentelor sau a povestilor in care marca este implicata.

"28% din repondenti isi amintesc evenimente legate de marca, iar 22% pot vorbi despre situatii personale in care marca a jucat un rol important", mai spun oficialii citati de Adevarul.

Si Jacobs Kronung are un segment de public extrem de fidel, la fel ca si Bergenbier, Tuborg, Ursus, Timisoreana si Golden Brau.

Mai mult, 12 dintre cele 40 de marci fata de care romanii si-au aratat atasamentul sunt locale. Ciocolata Poiana, aflata in top 10, sta cel mai bine la capitolul fidelitate.

Clasamentul contine si marci precum Dacia (locul 21), Dero (18) si lactatele Napolact (33). Din domeniul financiar, in top sunt prezente bancile BCR, BRD si Banca Transilvania.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion reprezentativ pentru publicul "comercial", cel cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Marcile au fost selectate in functie de cheltuielile de media din 2009.

In clasament apar si marcile de automobile Volkswagen, Renault, Ford si Skoda, dar printre marii absenti sunt marcile de lux BMW, Audi sau Mercedes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#marci fidele, #consum romani, #consum marci , #comercianti