Cat costa o vacanta la Marea Neagra in Ucraina, Rusia si Georgia?

Duminica, 09 Mai 2010, ora 12:25
8449 citiri
Cat costa o vacanta la Marea Neagra in Ucraina, Rusia si Georgia?

Poate ca Marea Neagra nu este destinatia ta favorita atunci cand vine vorba de vacanta de vara. Poate ca litoralul romanesc, pe cel bulgaresc si pe cel turcesc de la Marea Neagra le-ai vazut, dar ce zici de litoralul ucrainian, de cel rusesc si chiar de cel georgian?

Destinatia cea mai apropiata de Romania, dar si una dintre cele mai ieftine este Odesa. In plin sezon, pretul unei camere duble cu mic dejun inclus la un hotel de trei stele costa intre 490 si 540 de grivne, echivalentul a 61-68 de dolari.

In hotelurile de patru stele din oras preturile pornesc de la 87 de dolari/zi/persoana si pot ajunge pana la 186 dolari/zi/persoana in camerele duble, cu mic dejun inclus. La cinci stele, preturile variaza intre 171 si 238 de dolari/zi/persoana in camere duble, cu mic dejun inclus.

Preturile all inclusive la unul dintre cele mai renumite hoteluri de patru stele din Yalta, Crimeea, pornesc in aceasta perioada de la 5.530 de ruble/zi, echivalentul a 181 dolari, pentru o camera simpla, si pot ajunge pana la 58.750 de ruble/zi (1.925 dolari) pentru apartamentul imperial in perioada de varf.

Confortul unui hotel de trei stele iti scoate din buzunar in plin sezon intre 1.150 si 1.300 de ruble/zi/persoana, contravaloarea a 38-43 de dolari, pentru camerele single. In statiunea Livadia, situata la sud de Yalta, costul unui apartament intr-un sanatoriu variaza intre 1720 de ruble pe zi (56 dolari), in aceasta perioada, si 2520 ruble (83 dolari), in august - considerat varf de sezon in Ucraina.

Cazarea intr-un camping din statiunea Alushta variaza intre 460-470 de ruble/zi (15 dolari), daca calatoriti pana la mijlocul lunii iunie, si 1130 de ruble/zi (38 de dolari), daca sejurul este programat intre 25 iulie si 23 august.

In Rusia, la Sochi, la inceputul lunii iulie, cazarea intr-un hotel de trei stele nu costa mai putin de 66 de dolari/zi/persoana si poate ajunge, in functie de hotel si gradul de ocupare al acestuia, la 118 dolari/zi/persoana pentru o camera simpla.

La sfarsitul lunii august, o camera dubla intr-un hotel de patru stele variaza intre 118 si 249 de dolari/zi/persoana, iar cel mai ieftin loc intr-un hotel de cinci stele costa 274 de dolari.

In Georgia, la Batumi, cel mai mare port de la Marea Neagra, puteti gasi cazare la preturi incepand cu 40 de dolari/zi/persoana la pensiunile de doua stele (echivalentul a patru margarete), iar la hotelurile de trei stele preturile incep de la 50 de dolari/zi/persoana.

La patru stele, preturile de la care pleaca cazarea pentru o persoana pe zi variaza intre 80 si 120 de dolari, in timp ce cazarea la un hotel de cinci stele incepe de la 150 de dolari.

Daca vi se pare scump, trebuie sa stiti ca un loc intr-un hotel de cinci stele din Mamaia porneste de la 175 de euro/zi/persoana, echivalentul a 223 de dolari.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#litoral Marea Neagra Ucraina, #litoral Marea Neagra Rusia, #litoral Marea Neagra Georgia , #low cost