De azi, Ryanair si Wizz Air introduc noi reguli privind bagajul de mana

Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 12:23
9144 citiri
De azi, Ryanair si Wizz Air introduc noi reguli privind bagajul de mana
Foto: Facebook/ Ryanair

Incepand de joi, companiile aeriene Ryanair si Wizz Air introduc noi reguli privind bagajul de mana.

Pasagerii companiei aeriene low-cost Ryanair nu vor mai putea transporta in avion gratis un bagaj de mana de cel mult 10 kilograme, conform noilor reguli introduse joi de conducerea companiei.

Potrivit noilor reguli, pasagerii Ryanair care doresc sa ia in avion cu ei orice bagaj mai mare decat "o mica geanta personala" vor trebui sa plateasca suplimentar, cu exceptia cazului in care sunt clienti cu prioritate la imbarcare, transmite dpa.

Imbarcarea prioritara costa 6 euro (7 dolari) . Clientii care nu aleg imbarcarea prioritara vor trebui sa achite cate 10 euro pentru fiecare piesa suplimentara a bagajului de cabina.

Noile masuri au provocat iritare pe retelele de socializare, unii clienti chiar dand asigurari ca nu vor mai folosi vreodata compania Ryanair.

Compania aeriana intampina dificultati financiare mai ales dupa actiunile greviste din ultima perioada. In luna octombrie, Ryanair a raportat o scadere de 7% a profiturilor sale din prima jumatate a anului financiar.

Regulile la Wizz Air

Incepand din 1 noiembrie, si clientii Wizz Air vor avea voie in cabina cu un singur bagaj de mana gratuit. Acesta trebuie sa aiba o dimensiune de 40 x 30 x 20 cm, potrivit paginii de internet a companiei aeriene.

Pasagerii care achizitioneaza WIZZ Priority vor avea dreptul sa ia in cabina si o geanta tip troller cu dimensiune de 55 x 40 x 23 cm.

De asemenea, compania a anuntat ca a introdus un nou tip de bagaj de cala de 10 kilograme, pe langa optiunile existente de 20 si 32 kg.

#bagaj mana Ryanair , #low cost