Ziare.com

Noi alerte pentru masti de protectie neconforme, emise de Belgia si Polonia

Vineri, 22 Mai 2020, ora 14:57

   

Noi alerte pentru masti de protectie neconforme, emise de Belgia si Polonia
InfoCons a anuntat, vineri, ca au fost trimise noi mesaje prin Sistemul de alerta rapida pentru produse nealimentare si periculoase, pentru inca 6 tipuri de masti de protectie, care sunt neconforme si care se adauga la cele doua alerte transmise anterior.

Alertele au fost emise de Polonia si Belgia

Numarul total al mastilor de protectie neconforme ajunge la 17.

Iata detaliile despre aceste tipuri de masti.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Marca JY.M9 Tipul/numarul modelului: FPF2, KN95 . Retentia de particule/filtrul materialului este insuficienta (valoarea masurata este ≤ 59 %). In consecinta, o cantitate excesiva de particule sau de microorganisme poate trece prin masca, sporind riscul de infectie in cazul in care nu este combinata cu masuri de protectie suplimentare.Tipul marcii nu este cunoscut, dar este model KN 95. Retentia de particule/filtrul materialului este insuficienta (valoarea masurata este ≤90%). In consecinta, o cantitate excesiva de particule sau de microorganisme poate trece prin masca, sporind riscul de infectie in cazul in care nu este combinata cu masuri de protectie suplimentare.O alta alerta a fost trimisa tot pentru un model FPF2, KN 95. Retentia de particule/filtrul materialului este insuficienta (valoarea masurata este ≤53%). In consecinta, o cantitate excesiva de particule sau de microorganisme poate trece prin masca, sporind riscul de infectie in cazul in care nu este combinata cu masuri de protectie suplimentare.Cea de-a patra alerta este pentru masti ce poarta marca MARS, model Titlurile B- B- 2001, 95. Produsul poarta marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protectie de catre un organism competent. In plus, retentia de particule/filtrul materialului este insuficienta (valoarea masurata este ≤53%). In consecinta, o cantitate excesiva de particule sau de microorganisme poate trece prin masca, sporind riscul de infectie in cazul in care nu este combinata cu masuri de protectie suplimentare.De asemenea, exista o alerta si pentru mastile marca Mei Shu Hu, modelul KN95, PM 2.5, Steroscopie protectiva Mask. Retentia de particule/filtrul materialului este insuficienta (valoarea masurata ≤93%), iar masca nu se adapteaza corespunzator la fata. In consecinta, o cantitate excesiva de particule sau de microorganisme poate trece prin masca, sporind riscul de infectie in cazul in care nu este combinata cu masuri de protectie suplimentare.O alta alerta a fost emisa pentru marca Protekcia, model CVE:CUP02, Hindernim.mx, numar de inregistrare: 1673C2017 SSA. Retentia de particule/filtrul materialului este insuficienta (valoarea masurata ≤64%), iar masca nu se adapteaza corespunzator la fata. In consecinta, o cantitate excesiva de particule sau de microorganisme poate trece prin masca, sporind riscul de infectie in cazul in care nu este combinata cu masuri de protectie suplimentare.In plus, toate aceste masti nu respecta Regulamentul privind echipamentele individuale de protectie.

Citeste si:A.G.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2216 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunt de neinteles aceste tari carcotase ! Dati-le la romanica si o

... sa dispara orice neconformitate, doar ca o sa se dubleze, sau tripleze pretul !
Romania nu a raportat produse neconforme pentru simplul motiv ca Romania nici nu are habar ce e aia conformitate, desi sunt zeci de institutii bugetare parazit care ar trebui sa monitorizeze strict aceste aspecte, dar nu vor sa-si complice existenta, asa ca mai bine ... nu fac nimic !!!
Este ca pana la pandemia cu coronavirus nici unul dintre noi nu aveam habar ca in Romania functioneaza PROTS Directii de Sanatate Publica ?
Cat despre cum functioneaza chiar nu mai e nimic de spus, ne-au lasat pe toti cu gurile cascate competentele a la flutur !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor