Care este cel mai vizitat oras din lume - pe ce loc se afla Bucurestiul

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 18:09
7735 citiri
Care este cel mai vizitat oras din lume - pe ce loc se afla Bucurestiul

Londra este cel mai vizitat oras din lume, conform raportului MasterCard Global Destination Cities Index lansat miercuri.

Capitala britanica ocupa prima pozitie in preferintele turistilor straini pentru a treia oara in patru ani, conform raportului remis Ziare.com. Aflat la cea de-a patra editie, MasterCard Global Destination Cities Index ofera un clasament al celor mai vizitate 132 de orase din intreaga lume.

In acest clasament, Bucurestiul ocupa pozitia 90.

Londra este urmata de Bangkok, Paris, Singapore si Dubai, care beneficiaza de un aflux puternic de turisti straini, rezultat din extinderea clasei mijlocii, din inovatiile aduse in categoria calatoriilor de lux si din nevoia crescanda de a face deplasari in interes de serviciu.

Aceasta tendinta se va mentine, avand in vedere dezvoltarea tehnologica si a modalitatilor de cooperare pe care companiile le au la dispozitie, se mai arata in raportul citat.

Conform studiului, se estimeaza ca Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori straini in 2014 - cu 300.000 mai multi decat destinatia aflata pe primul loc in 2013, Bangkok. Capitala Thailandei este plasata in acest an pe locul doi, cu 18,37 milioane de vizitatori.

Urmeaza Paris (15,57 milioane de vizitatori), Singapore (12,47 milioane de vizitatori) si Dubai (11,95 milioane de vizitatori).

Peste 900.000 de turisti straini in Bucuresti, in 2014

In cazul capitalei noastre, numarul de vizitatori straini este estimat la 928.028 in 2014 si cheltuieli totale ale acestora in valoare de 391 de milioane de dolari.

Tendinte care s-au evidentiat, pe regiuni:

  • Asia/Pacific - regiunea gazduieste jumatate dintre destinatiile din Top 10;

  • Europa - anul acesta, 67% dintre vizitatorii straini ai Londrei provin din celelalte orase europene - un indicator clar de reviriment al economiei Europei;

  • America Latina - Lima si-a consolidat titlul de orasul cu cea mai rapida crestere din regiune, obtinut in 2013, ocupand si de aceasta data cel mai inalt loc dintre orasele din America Latina;

  • Orientul Mijlociu si Africa - Dubai este unul dintre orasele cu cea mai rapida rata de crestere din Top 10 global, pe cale sa depaseasca Parisul sau Singapore in urmatorii cinci ani;

  • America de Nord - regiunea si-a pastrat o pozitie relativ constanta inca din primii ani ai Indexului, Chicago obtinand titlul de orasul cu cea mai rapida crestere din America, in acest an.

C.S.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...