Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Castelele din Romania, pe lista recomandarilor pentru turistii americani

Duminica, 18 Ianuarie 2015, ora 18:26
3339 citiri
Castelele din Romania, pe lista recomandarilor pentru turistii americani
Foto: Rachel Titiriga/Flickr

Castelele din Romania se afla pe lista recomandarilor pentru 2015 ale agentiilor de turism din Statele Unite, alaturi de atractii din Singapore si Oslo.

Sugestiile Fodor's variaza de la Hudson Valley din New York si Catskills, la Romania, pentru castelele sale accesibile din punct de vedere financiar, la Singapore, unde in acest an va fi sarbatorit Jubileul de Aur, si la capitala norvegiana Oslo, Norvegia, unde poate fi admirat peisajul care a inspirat filmul de animatie Frozen, produs de Walt Disney Pictures, noteaza CNBS.

Desi americanii nu obisnuiesc sa-si ia prea multe zile de concediu de odihna, asa cum arata un studiu recent, pe fondul unor factori precum reducerea ratei somajului si intarirea dolarului, expertii estimeaza o crestere a interesului pentru turism, in special in randul tinerilor.

Imagini magice cu castele in timpul iernii - Cum arata Pelesul (Galerie foto)

O treime dintre ei intentioneaza sa calatoreasca mai mult in 2015, in SUA sau in strainatate, rezervandu-si in acest scop un buget cumulat de 226 de miliarde de dolari.

Multi specialisti se asteapta ca Las Vegas sa fie una dintre principalele atractii turistice in acest an. "Orasul Pacatelor" a gazduit un numar record de peste 40 de milioane de turisti anul trecut, conform unor oficiali din industrie.

In afara Statelor Unite, Londra si Santiago, Chile, se afla in fruntea listei celor mai populare destinatii pentru 2015, conform unui sondaj American Express Travel.

Urmeaza Paris, Mumbai si Buenos Aires.

Potrivit unui sondaj al Asociatiei Operatorilor de Turism din Statele Unite, este asteptata in acest an o crestere a popularitatii unor destinatii ca Myanmar, Cuba, Panama, Peru, Vietnam si Cambogia.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#castele Romania turisti SUA, #turism Romania , #oferte turism