Cati bani dau romanii pe mini-vacanta de 1 Mai - Cele mai populare destinatii

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 15:22
1732 citiri
Cati bani dau romanii pe mini-vacanta de 1 Mai - Cele mai populare destinatii

Romanii dau mai multi bani in acest an pentru mini-vacanta 1 Mai, comparativ cu anul trecut, destinatiile preferate fiind litoralul autohton, Delta Dunarii si Baile Herculane.

In medie, un sejur in tara a costat 638 de lei, cu 5% mai mult fata de anul trecut.

Pe de alta parte, numarul conationalilor care si-au cumparat un sejur pentru concediile din aceasta perioada este cu 20% mai mare decat cel inregistrat in 2013, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) remis Ziare.com.

Peste o mie de turisti au ajuns la Constanta, in loc de Odesa. Ce vor vizita in Romania

Unde isi petrec rmanii vacanta de primvara

Destinatia preferata de majoritatea turistilor romani ramane litoralul autohton. De exemplu, rezervarile pentru unitatile de cazare din Mamaia reprezinta 50% din totalul vanzarilor. Mai mult, dintre statiunile de la Marea Neagra, doar Olimp a avut o cerere mai slaba anul acesta fata de 2013, marcand o scadere de 15%.

"Excluzand litoralul, principala destinatie preferata din Romania este Baile Felix, care a inregistrat un plus de 30% al rezervarilor", a declarat Lucia Nora Morariu, presedintele ANAT.

In afara de aceste doua zone, romanii mai merg de Paste si de 1 Mai in Delta Dunarii, Baile Felix, Geoagiu Bai, Sovata, Baile Govora, Baile 1 Mai, Predeal, Baile Herculane si Bran.

In alta ordine de idei, cele mai populare destinatii din strainatate sunt Turcia (crestere de 20% fata de anul trecut), Grecia (+5%), Spania (+ 1%), Italia, Franta, Austria si Emiratele Arabe (fiecare cu +5%), Marea Britanie (+ 10%), dar si Muntenegru (+ 20%).

"Cred ca Muntenegru a castigat increderea romanilor si prin extraordinara solidaritate de care au dat dovada oamenii din tara prietena, in acele momente grele. Cred ca romanii au inteles ca acolo sunt prieteni si ca iti poti petrece o vacanta 'in familie'", a declarat Lucia Nora Morariu.

Tragedia din Muntenegru: Marturia impresionanta a primului salvator ajuns la victime

Cele mai dinamice destinatii externe, cu cresteri de peste 50%, au fost Mexic, Belgia, Israel, Malta, Cuba si Statele Unite, arata ANAT.

Cati bani cheltuie romanii pe vacante

Romanii cheltuie in 2014 mai multi bani pe aceste vacante decat in 2013.

"In ceea ce priveste valoarea medie a pachetului achizitionat, putem spune ca pe destinatiile interne aceasta a fost de 638 de lei (aproximativ 648 de lei pentru litoral si 550 de lei pentru alte destinatii interne). Fata de 2013, valoarea medie este mai mare cu 5%", spune Lucia Nora Morariu.

Defalcat pe statiunile de pe litoral, valoarea medie a sejurului este de:

- 797 de lei pentru Mamaia,

- 523 de lei pentru Eforie Nord,

- 412 lei pentru Neptun,

- 506 lei pentru Saturn,

- 444 de lei pentru Jupiter,

- 460 de lei pentru Venus,

- 840 de lei pentru Mangalia,

- 477 de lei pentru Olimp,

- 363 de lei pentru Costinesti,

- 409 lei pentru Cap Aurora,

- 335 de lei pentru Eforie Sud,

- 694 de lei pentru Baile Felix,

- 690 de lei pentru Sovata.

In cazul destinatiilor din strainatate, valoarea medie a sejurului este de 1.578 de lei, in crestere cu 4% fata de cea aferenta anului 2013, se arata in comunicatul ANAT.

Situatia pe tari:

- 2.745 de lei pentru Turcia,

- 1.329 de lei pentru Grecia,

- 890 de lei pentru Bulgaria,

- 1.269 de lei pentru Italia,

- 1.540 de lei pentru Spania,

- 1.794 de lei pentru Franta,

- 947 de lei pentru Austria,

- 2.296 de lei pentru Emiratele Arabe,

- 1.207 lei pentru Croatia

- 1.409 lei pentru Muntenegru.

C.P.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vacanta 1 Mai Romania, #pret vacante 1 mai Romania, #pret vacante 1 Mai Paste, #pret vacanta 1 Mai, #sejur 1 mai , #oferte turism