Ce statiuni romanesti au preferat turistii in aceasta vara

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 00:14
3348 citiri
Ce statiuni romanesti au preferat turistii in aceasta vara

Peste 50% din vanzarile pachetelor de vacanta pe litoral din aceasta vara realizate prin agentii de turism au fost facute pentru Mamaia si Navodari, dar este pentru prima data in ultimii trei ani cand vanzarile pentru statiunile din zona Eforie - Mangalia isi reiau trendul pozitiv de crestere.

"Anul 2014 a adus cu el o sensibilitate marita a turistilor pentru raportul pret-calitate, cu o orientare preponderenta catre criteriul pret. Iata de ce statiunile de pe Litoralul Verde (zona Eforiilor si a Mangaliei), acelea in care se fac vizibile investitii in infrastructura locala si, mai ales, investitii hoteliere si in care preturile sunt sensibil mai mici decat in Mamaia, au inceput sa aiba cresteri de vanzari mai importante.

Si, desi acestea sunt inca departe de a concura cu Mamaia/Navodari, fiecare in parte, impreuna si cu o sustinere a unei dezvoltari sustenabile, axata mai mult pe ceea ce pot aduce ele nou in peisajul turistic de litoral al Romaniei, pot redeveni o destinatie turistica de forta", a declarat Lucia Nora Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Topul statiunilor de pe litoral, in functie de vanzarile prin agentii de turism, arata astfel: Mamaia/Navodari, Eforie Nord, Saturn, Neptun, Jupiter, Venus, Olimp, Mangalia, Costinesti, Cap Aurora, Eforie Sud. Per total, cresterea de vanzari prin agentii de turism a fost de 2%.

De altfel, din totalul vanzarilor prin agentii pe destinatii interne, litoralul reprezinta circa 79%, iar celelelate destinatii reprezinta 21% din vanzari.

Valoarea medie a pachetului per turist a fost de 599 de lei pe litoral, in crestere cu 2% fata de vara 2013, in timp ce valoarea medie a pachetului per turist in restul destinatiilor a fost de 621 de lei, in crestere cu 3% fata de anul trecut.

Pe statiuni, valoarea pachetului mediu per turist a fost de 720 de lei in Mamaia, 567 de lei in Eforie Nord, 499 de lei in Olimp, 486 de lei in Saturn, 481 de lei in Venus, 462 de lei in Jupiter, 449 de lei in Cap Aurora, 426 de lei in Costinesti, 417 lei in Neptun si de 311 lei in Eforie Sud.

Evolutia vanzarilor pe statiuni prin agentii de turism in anul 2014 fata de 2013 arata astfel: Mamaia - stationar, Eforie Nord - stationar, Saturn - plus 11%, Neptun - plus 16%, Jupiter - plus 2%, Venus - plus 25%, Olimp - minus 10%, Mangalia - plus 6%, Costinesti - minus 25%, Cap Aurora - plus 7%, Eforie Sud - plus 20%.

Statiunile din zona Eforii si Mangalia au inregistrat impreuna cresteri de 7% la vanzarile prin agentii de turism.

Studiul ANAT a fost realizat pe baza unui sondaj realizat la nivelul a peste 50.000 turisti care au calatorit prin intermediul unor turoperatori specializati in turismul intern, turoperatori care deruleaza vanzari clasice si vanzari prin mediul on line.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#turisti litoral Marea Neagra, #turisti litoral, #vacanta litoral, #Vacanta Mare , #oferte turism