Cu ce preturi ne fac concurenta bulgarii, la sejururile de Paste?

Marti, 29 Martie 2011, ora 07:28
2849 citiri
Cu ce preturi ne fac concurenta bulgarii, la sejururile de Paste?
Foto: click4travel.ro

Faptul ca bulgarii sunt cu un pas inaintea noastra in domeniul turismului nu mai este de cativa ani o nouatate. Avand in vedere conditiile foarte bune de cazare oferite, dar si preturile extrem de atractive, romanii iau cu asalt staiunile tarii vecine, indiferent daca est vorba de litoral sau de zona montana.

Oferte extrem de tentante nu sunt insa numai in perioada estivala sau in sezonul de schi, caci hotelierii bulgari se intrec atat intre ei, cat si cu cei din Romania, cu preturi exceptionale si pentru sejurile de Paste.

Ziare.com a analizat cateva din ofertele turistice pentru perioada Sarbatorilor Pascale la statiunile bulgaresti, in fata carora hotelierii romani vor pierde sigur competitia.

Un sejur de 3 zile in Balcik, la Hotel Valeo de 3 stele, costa 22 de euro fara transport sau 69 de euro cu transport cu atocarul. Hotelul Valeo este situat langa plaja, aproape de centrul orasului, in apropiere de gradina botanica si complexul arhitectural - Palatul Reginei Maria. Acesta dispune de 58 paturi twin, in camere duble si studiouri, toate camerele fiind dotate cu aer conditionat, mini bar, telefon, Internet, televizor, baie cu dus, terasa cu vedere spre mare. Tariful nu include taxa de rezervare, de 5 euro/persoana, si taxa de statiune, de 5 euro/persoana/sejur.

Daca vreti sa mergeti de Paste in Bulgaria puteti alege si statiunea Sunny Beach, unde, pentru un sejur de 4 zile (22-25 aprilie) la hotel Sun de 3 stele veti plati 23 de euro de persoana. Tariful nu are transportul inclus, insa de acesti bani puteti beneficia si de mic dejun. Acesta a fost construit in mijlocul unei gradini viu colorate, la 200 m de plaja, a fost renovat in anul 2008 si are un numar de 46 de camere. Hotelul ofera camere stilate, studiouri si apartamente si un restaurant elegant, cat si o cafenea si un bar. De asemenea, dispune de aer conditionat, seif si lift, dar si de facilitati business (WLan internet).

Pentru a avea parte de un sejur all inclusive, care are inclusa si cina de Paste, puteti alege sa mergeti la Nisipurile de Aur si sa va cazati, pentru 3 zile, la hotel Primasol Excelsior (23-25 aprilie). Hotelul Primasol Excelsior din Nisipurile de Aur a fost reconstruit in anul 2004 si este compus din 200 de camere duble, cele mai multe cu vedere la mare. Toate camerele sunt dotate cu:

grup sanitar propriu, telefon, TV satelit, minibar sau frigider, aer conditionat si balcon. Complexul hotelier Primasol Sunlight dispune restaurant clasic ( care ofera micul dejun si cina bufet), barbeque restaurant cu terasa, 3 piscine exterioare cu sectiune pentru copii, piscina interioara cu sectiune pentru copii, bar la piscina, jacuzzi, sauna, masaj, aromaterapie, SPA, salon de infrumusetare si fitness.

Ceva mai scump este un sejur de 5 zile in Albena, regim all inclusive (costa 147 de euro), insa in pret este inlcus si transportul cu autocarul cu plecare din Bucuresti. Vacanta viseaza perioada 22-26 aprilie. Cazarea se face la hotelul Dobrudja de 3 stele, care se afla in centrul complexului, la doar 390 metri de plaja, la inceputul strazii comerciale de mestesugari. Reprezentantii hotelului sa lauda ca pun la dispozitia oaspetilor restaurantul principal, restaurantul panoramic Ciel Bleu, restaurantul chinezesc, doua baruri de zi, cafenea panoramica, bar de noapte, piscina acoperita si in aer liber si garaj subteran pentru cei care vin cu masina proprie.

Daca nu vreti sa ajungeti intr-o statiune prea aglomerata, puteti alege Sozopol. Inca nu foarte cunoscuta romanilor, dar preferata de bulgari, statiunea este asezata pe o peninsula pietroasa cu faleza inalta, fiind cea mai veche asezare umana de pe litoralul bulgaresc. Un sejur de 4 zile aici si cazare la Hotel Calisto de 3 stele va costa 38 de euro (fara transport, dar cu mic dejun inclus). Camerele hotelului din oferta turistica sunt dotate cu Internet, telefon direct, TV, minibar, uscator de par. Hotelul dispune de piscina si piscina pentru copii.

Tot din categoria statiunilor mai putin cunoscute din Bulgaria se afla si statiunea Sf. Constantin si Elena. Situata in apropiere de Nisipurile de Aur si la circa 10 km de Varna, este considerata una din cele mai intersante statiuni de pe litoralul bulgaresc. Desi Sf. Constantin si Elena nu se ridica la nivelul statiunilor Nisipurile de Aur, Albena sau Sunny Beach ca si amenajari, statiunea are farmecul ei particular si este recomandata pentru cei care doresc sa aiba o vacanta linistita, pentru tratament sau familistilor cu copii.

O mini-vacanta de 4 zile aici, de Paste, regim all inclusive si transport cu autocarul cu plecare din Bucuresti, costa 89 de euro. Cazarea se face la hotel Estreya Residence, de 4 stele. Tariful include cazare in camera dubla, mic dejun (08.00 - 10.00), pranz (12:00 - 14:00), cina (18:00 - 20:00), cafea in lobby, dupa amiaza (15:00 - 17:00), bauturi racoritoare si alcoolice loale (10:00 - 22:00) la lobby bar, cina festiva de Paste, cu program folcloric si DJ pe 24 aprilie, vizita la Biserica Sf. Constatin si Elena, acces gratuit la sala de fitness su acces gratuit la piscina interioara.

Oferta si la munte

Daca vreti in schimb o vacanta la munte, in Bulgaria, puteti alege statiunea Bansko. Desi statiunea este cunoscuta de doar 10 ani, are multe de oferit oaspetilor sai. Zeci de restaurante si hoteluri,baruri, cluburi sau petreceri in aer liber animeaza statiunea, ceea ce face sa aveti o atmosfera de vacanta de neuitat. Un sejur de 4 zile aici si cazare la hotel Vihren Palace Ski & Spa Resort costa 54 de euro de persoana, fara transport.

Tariful include cazare cu Mic dejun, accesul la piscina interioara, fitness, sauna, jacuzzi, baie de aburi, spatiu de joaca pentru copii si animatori, parcare exterioara, wi-fi si taxa de statiune. Optional, pueti alege cina festiva de Paste, in restaurantul "Symphony", care costa 15 euro de persoana.

Tot pentru un Paste la munte, in Bulgaria, puteti alege statiunea Razlog. Pentru o minivacanta de 4 zile aici si cazare la hotel Pirin Golf & Country Club de 5 stele veti scoate din buzunar 67 euro, fara transport. Hotelul pune la dispozitie doua terenuri de golf, unul cu 18 gauri si unul cu 5 gauri. Pasionatii de golf isi pot imbunatati calitatile sportive la una dintre cele mai mari si impresionante academii de golf din Europa Centrala si de Est.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Paste Bulgaria, #oferte Paste Bulgaria, #pret oferte Paste Bulgaria , #oferte turism