Mii de romani vor cheltui mai mult de opt milioane de euro in 2011 pentru croaziere

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 14:49
760 citiri
Mii de romani vor cheltui mai mult de opt milioane de euro in 2011 pentru croaziere
Foto: Arhiva

Peste 9.000 de romani vor cheltui in 2011 mai mult de opt milioane de euro pe excursii pe vase de croaziera, anunta agentiile specializate pe acest tip de turism.

"Peste 9.000 de romani vor calatori in acest an pe vasele de croaziera din intreaga lume, in crestere semnificativa fata de anul anterior, cand au fost aproximativ 8.000 de turisti. Cheltuielile totale pentru cazarea pe vase sunt estimate la peste 8 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro anul trecut", a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Demetriade, proprietarul agentiei de turism World Travel.

Romanii care aleg sa isi faca vacantele pe marile vase de croaziera cheltuie aproximativ 1.200 de euro si prefera destinatii din America de Sud.

Exista insa si persoane care isi permit sa cheltuiasca si mai mult. Proprietarul firmei croaziare.net, Ioan Basea, a spus ca in 2010 a vandut cea mai scumpa vacanta, cand trei cupluri au stat doua luni si au platit 60.000 de euro.

Romanii care vor sa mearga in croaziere pot alege detinatiile de pe Marea Meditarana, care costa intre 400 si 2.500 de euro de persoana sau la fiordurile norvegiene si cele din zona Scandinaviei, cu preturi cuprinse intre 700 si 3.000 de euro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#romani croaziere lux, #pret croaziere, #oferte croaziere , #oferte turism