Numarul turistilor a crescut in luna aprilie - INS

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 16:34
1251 citiri
Numarul turistilor a crescut in luna aprilie - INS
Foto: Romanianvip

Mai multi turisti au vizitat Romania in luna aprilie a acestui an, fata de perioada similara a anului precedent, atat sosirile, cat si innoptarile in unitatile de cazare inregistrand cresteri de 5,1%, respectiv 2,2%.

Astfel, in luna aprilie 2011, sosirile in structurile de primire turistica au insumat 433.300 de persoane, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Romanii au fost cei mai numerosi, reprezentand 74,8 la suta din numarul total de sosiri, in timp ce strainii au reprezentat 25,2 la suta.

Sosirile in hoteluri detin in luna aprilie 2011 o pondere de 77,9% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 7,1% fata de luna aprilie 2010.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica, in luna aprilie 2011, au insumat 979.700, romanii detinand o pondere de 77,5%, iar strainii de 22,5%.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 571.900, in scadere cu 2,5% fata de luna aprilie 2010. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,3%). Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (35,3%), Bulgaria (18,5%), Germania (9,4%), Italia (8,5%) si Austria (4,8%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 881.900, in scadere cu 4,5%, comparativ cu luna aprilie 2010. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 71,4% din numarul total de plecari.

In perioada ianuarie - aprilie 2011, sosirile inregistrate in structurile turistice s-au ridicat la 1,5 milioane, in crestere cu 10,8 procente fata de perioada similara din 2010. Romanii au reprezentat 77,2% din numarul total de sosiri, iar turistii straini 22,8%.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 77,8% din numarul total de innoptari, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 22,2%.

Cei mai multi vizitatori straini, in primele patru luni ale anului, au fost din Ungaria, Bulgaria, Italia, Germania si Austria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#turisti Romania, #crestere numar turisti , #oferte turism