Partea buna a crizei din Grecia: Vacante la pret de chilipir

Luni, 13 Iulie 2015, ora 12:00
8259 citiri
Partea buna a crizei din Grecia: Vacante la pret de chilipir
Foto: Arhiva Ziare.com

Preturile vacantelor in Grecia sunt reduse cu pana la 70%, intr-o incercare a operatorilor de turism de a convinge familiile care pleaca in concediu in Elada sa ignore riscul unei penurii de hrana sau medicamente, precum si faptul ca banii cash au ajuns o raritate.

Turistii sunt reticenti, iar rezervarile pentru vacantele in Grecia au scazut dramatic, astfel incat companiile aeriene si operatorii de turism s-au vazut nevoiti sa reduca preturile, scrie The Telegraph.

Turistii care isi rezervasera din timp vacantele nu au renuntat la sejurul in insulele grecesti, insa pana acum pana la o cincime din rezervarile anuale erau facute cu putin timp inaintea plecarii.

Acord la Bruxelles pentru salvarea Greciei - LIVE

Cu o criza in plina desfasurare, anul acesta turistii care isi aleg destinatia pe ultima suta de metri nu mai opteaza pentru Grecia, desi ofertele sunt generoase. De exemplu, proprietarii eleni de pensiuni si hoteluri au scazut pretul pana la jumatate.

Vacanta a la grec: Tot ce trebuie sa stie turistii despre criza elena

Specialistii spun ca reducerile in aceasta perioada sunt "nebunesti". "Grecia are unele preturi excelente in acest moment, deci, daca doriti sa rezervati o vacanta last-minute, puteti gasi unele la pret de chilipir", a declarat Bob Atkinson, de la Travelsupermarket.com.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Turistii sunt sfatuiti sa aiba bani cash la ei, insa trebuie sa fie atenti, pentru ca sunt tinte tentante pentru hoti. ATM-urile din Grecia functioneaza, insa exista rapoarte despre bancomate in care nu se mai gasesc bani, mai ales in zonele foarte aglomerate. Bancile au ramas inchise in Grecia pentru mai mult de o saptamana si exista o limita pentru retrageri, impusa clientilor greci. Turistii straini nu sunt afectati de aceste restrictii.

    Un alt aspect de care trebuie sa tina cont cei care aleg un sejur in Elada ar fi acela ca unele zboruri si curse maritime ar putea fi anulate, pentru ca se asteapta greve.

    Dupa negocieri maraton la Bruxelles, care au durat mai bine de 17 ore, creditorii internationali si Atena au ajuns in sfarsit la o intelegere luni dimineata.

    Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
    Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
    Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
    Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
    Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
    YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
    #pret vacanta Grecia, #criza Grecia turisti vacante , #oferte turism