Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Preturi mai mici anul acesta pentru mini-vacanta de Paste si 1 Mai

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 09:33
1259 citiri
Preturi mai mici anul acesta pentru mini-vacanta de Paste si 1 Mai

Desi preturile la cazare, pentru mini-vacanta de Paste si 1 Mai, sunt mai mici decat anul trecut, turistii nu se prea inghesuie. Iar daca o fac, aleg, in ceea ce priveste litoralul, Mamaia sau Costinestiul, restul statiunilor neavand ce sa ofere in aceasta perioada.

Cat despre statiunile montane, chiar daca gradul de ocupare va fi similar cu cel de anul trecut, incasarile vor fi mai mici.

Deschiderea oficiala a sezonului estival, de 1 Mai, va gasi si in acest an litoralul impartit in doua. Daca la Mamaia hotelierii se asteapta la depasirea numarului de turisti inregistrat anul trecut, cand in statiune au fost peste 20.000 de persoane, in sud domneste pesimismul. De fapt, situatia in aceasta zona va fi identica cu cea de anul trecut, de 1 Mai, cand hotelurile au fost goale, relateaza Financiarul.

Proprietarii de pensiuni montane se asteapta, atat pentru minivacanta de Paste, cat si pentru cea de 1 Mai, la incasari mai mici decat cele de anul trecut, chiar daca gradul de ocupare se va situa la nivel comparabil cu cel din perioadele similare din 2010.

Potrivit lui Emil Comsa, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), gradul mediu de ocupare pentru Sarbatorile Pascale este de 75%-80%, peste medie fiind doar unitatile din Bran-Moeciu, Bucovina, Buzau si Vrancea. De 1 Mai insa, la fel ca si in anii trecuti, se asteapta ca unu din patru locuri de la pensiuni sa fie ocupat.

In ceea ce priveste Delta Dunarii, proprietarii de pensiuni se asteapta la un regres al numarului de vizitatori fata de anul trecut, in conditiile in care si capacitatea de cazare este mai mica.

"Criza a dus la inchiderea a 16 pensiuni din 100, unele dintre acestea fiind executate de banci", declara Silviu Gheorghe, presedintele ANTREC Tulcea. Daca anul trecut, in aceeasi perioada, gradul de ocupare a fost de 60%, anul acesta nu se va depasi 40%, chiar daca tarifele sunt cu 10% mai mici.

Cat te costa cazarea

Pentru destinatii externe, precum Bulgaria sau Grecia, cererea este in crestere fata de anul trecut.

Cat despre preturile practicate anul acesta, in Delta, sapte nopti cazare cu regim demipensiune la o pensiune clasificata la 3 margarete, plus barca pentru tot sejurul, porneste de la 320 de lei/persoana. La 4 margatere, tariful porneste de la 480 de lei de persoana.

La Mamaia, preturile pornesc de la 390 de lei de persoana, pentru trei nopti cazare, mic dejun la un hotel de 4 stele. La 2 stele, un pachet de trei nopti cazare costa 150 de lei/persoana.

In Costinesti, pretul, pentru mini-vacanta de Paste - 1 Mai, porneste de la 160 lei/persoana/sejur de trei nopti cazare la hotel de 3 stele.

In zona Bran-Moeciu, pretul porneste de la 130 de lei/persoana/sejur, pentru trei nopti cazare la vila de 3 stele.

Asta, in timp ce in Bulgaria, la Sunny Beach, preturile pornesc de la 23 euro/persoana/noapte pentru cazare la hotel de 4 stele, regim cu all inclusive (minimum trei zile), iar pentru Mallorca, Spania, tarifele pornesc de la 440 euro/persoana, pentru transport cu avionul, taxa de aeroport, transferuri, sapte nopti cazare cu pensiune completa, asigurare medicala, 2 excursii, asistenta turistica.

Pentru Creta, Grecia, un pachet de servicii turistice care include sapte nopti de cazare cu mic dejun la 3 stele, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica porneste de la 159 euro/persoana.

Un sejur de cinci nopti in Rhodos, Grecia, la un hotel de 3 stele, mic dejun si transport cu avionul, transferuri locale, porneste de la 169 euro/persoana.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#vacanta Paste oferte turistice, #oferte turism 1 Mai, #1 Mai litoral, #preturi cazare litoral Bulgaria, #preturi cazare Delta Dunarii, #evenimente litoral 1 Mai , #oferte turism