Romania, destinatie de Halloween. Brandul Dracula ar aduce castiguri uriase

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 07:19
3539 citiri
Romania, destinatie de Halloween. Brandul Dracula ar aduce castiguri uriase
Foto: Facebook/Castelul Bran

Sarbatoarea de Halloween, desi este importata, ar aduce Romaniei un flux important de turisti straini, daca tara noastra ar fi promovata prin brandul Dracula.

Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), sustine ca imaginea celebrului vampir ar putea sa aduca si un miliard de euro anual, adica aproape cat castiga Romania, in prezent, din toata industria turistica.

"Romania nu trebuie sa depuna efort financiar pentru promovarea lui Dracula, pentru ca el se promoveaza singur. O dovada in acest sens o reprezinta filmele de la Hollywood, de exemplu animatia Hotel Transylvania si Saga Amurg. Noi trebuie doar sa legam Romania de ideea unei destinatii Dracula", a precizat Agathon, pentru Ziare.com.

Filmul de animatie Hotel Transylvania, record de incasari pe septembrie (Video)

A fost lansat trailerul complet The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (Video)

Presedintele FPTS considera ca Romania poate exploata succesul pe care il au de cativa incoace filmele cu vampiri.

In plus, el sustine ca piata locala s-a transformat foarte mult din 2010 si ca turistii sunt din ce in ce mai interesati de Dracula.

"Pana acum doi ani, sarbatoarea de Halloween era una de import, adica un prilej de a vinde bostani, decoratii, masti si cateva lucruri din zona ironiei. Insa din 2010, lucrurile s-au schimbat. Asa ca, daca am putea exploata Halloween-ul, strans legat de Dracula, cu siguranta am atrage interesul turistilor straini. Astfel, se poate organiza un circuit la Castelul Bran, cu oprire la manastirea de la Snagov, unde legenda spune ca se afla capul lui Vlad Tepes, si la Tihuta, la Castelul Dracula, incheind la Bucuresti. Exploatarea acestei idei se poate face doar printr-un tur Dracula, adresat aproape in exclusivitate turistilor straini", a explicat Agathon.

El ne-a mentionat ca va incerca promovarea unui astfel de circuit in Statele Unite, deoarece exista peste 10.000 de fan-cluburi Dracula.

In plus, el a comentat decizia controversata de promovare a acestui brand in tarile asiatice.

Dracula, momeala pentru turistii din China, India si Orientul Mijlociu

"Am ales aceasta piata pentru ca exista un interes mare pentru Conte in China, Coreea si Japonia. In plus, este un rezervor important de turisti, care este inca neatins de Romania. Insa chinezii, de exemplu, nu vin doar pentru o singura tara, astfel ca vom include in turul Dracula si Bulgaria si Ungaria, alaturi de tara noastra", a motivat Agathon.

"Nu am spus ca brandul tarii trebuie sa fie Dracula sau o frunza, fie ea si de stejar, insa eu cred ca trebuie sa-l punem la treaba pe contele Dracula, sa munceasca pentru noi, in interesul turismului romanesc", a mai spus seful FPTS.

Halloween la Castelul Bran

Promovarea Castelului Bran ca destinatie de Halloween a devenit deja o traditie, cel putin in tara noastra. Astfel, in acest an, incasarile si numarul de turisti in perioada sarbatorii vor creste cu aproximativ 10%, fata de 2011.

"Acest aspect al asocierii vampirilor din filme cu Transilvania nu mai este de mult timp o noutate. Astfel, acceptam cu bucurie motivatia clientilor nostri, ce viziteaza regiunea, in cautarea Contelui Dracula, mergand pe ideea ca, indiferent care este motorul care aduce turisti la Castelul Bran, echipa noastra trebuie sa faca tot posibilul ca feedback-ul sa fie unul pozitiv, dublat, daca este posibil, de dorinta de a reveni in zona.

In consecinta, suntem deschisi spre orice actiune de promovare a acestui mit, mai ales ca, pe piata externa, exista un deficit de promovare pe acest segment", a spus Alexandru Priscu, PR & Marketing Manager la Castelul Bran din Brasov.

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata de multe popoare din lumea occidentala, si este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi, in unele tari, data sarbatorii variaza. Numele provine din limba engleza, de la expresia "All Hallows' Even", numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor.

Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si merg la colindat pe la case.

In anumite traditii pagane, noaptea de 31 octombrie este considerata magica, iar lumea spirituala poate intra in contact cu lumea fizica.

O sarbatoare similara exista si in Romania. Pe 1 noiembrie, in unele sate din Transilvania, este marcata Ziua Mortilor, cand se merge in cimitire si se aprind lumanari, pentru pomenirea celor trecuti in nefiinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Romania sarbatoare Halloween, #Romania Halloween turism, #Romania promovare destinatie Halloween, #Dracula turism Romania , #oferte turism