Romania, mai atractiva pentru turisti in luna iunie

Miercuri, 03 August 2011, ora 11:03
920 citiri
Romania, mai atractiva pentru turisti in luna iunie
Foto: Arhiva

Romania a atras mai multi turisti in luna iunie a acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010, sosirile inmultindu-se cu 17,6 procente, in timp ce innoptarile in structurile de primire turistica au crescut cu 3 la suta.

Comparativ cu iunie 2010, la punctele de frontiera au sosit cu 9 la suta mai multi straini, potrivit Institutului National de Statistica (INS). De asemenea, mai multi romani au plecat in strainatate, iesirile majorandu-se cu 5,1 procente.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica au reprezentat 77,1 la suta din numarul total, in luna iunie, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,9 procente. De asemenea, in cazul innoptarilor, romanii au reprezentat 82,6% din total, strainii detinand o cota de 17,4 procente.

In Romania, in iunie, au venit 749.900 de turisti straini, cea mai mare parte (93,2%) din Europa. Astfel, din statele Uniunii Europene, s-au inregistrat 50% din totalul sosirilor vizitatorilor straini, Ungaria fiind pe primul loc (39,1%), urmata de Bulgaria (15,3%), Germania (9%), Italia (7,5%) si Austria (4,1%).

Peste un milion de romani au iesit din tara, in aceeasi luna, cresterea fiind de 5,1 procente, in comparatie cu iunie 2010.

In semestrul intai din acest an, fata de perioada similara din 2010, atat sosirile, cat si innoptarile au inregistrat cresteri de 11,7%, respectiv 4,2%.

Peste 3,314 milioane de turisti straini au vizitat Romania in primele sase luni ale anului, in timp ce aproape 5,2 milioane de romani au iesit din tara in aceeasi perioada.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#turisti Romania, #crestere numar turisti Romania , #oferte turism