Sarbatori pe schi in Europa? Vedeti cat va costa

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 07:25
2591 citiri
Sarbatori pe schi in Europa? Vedeti cat va costa
Foto: Step on

Pasionatii de schi vor dori, cu siguranta, sa combine Sarbatorile de iarna cu o coborare in viteza pe una din faimoasele partii din Europa.

Agentiile de turism sunt mai mult decat fericite sa va vina in ajutor. Totusi, preturile pentru petrecerea sejurului de Craciun sau Revelion intr-una din celebrele statiuni montane din Austria, Elvetia sau Franta pot fi destul de piperate.

Pentru 389 de euro de persoana va puteti petrece perioada Craciunului intr-una din cele mai cunoscute si frumoase statiuni de schi din Europa, Innsbruck, in Austria. Plecarea este pe 22 decembrie si aveti asigurata cazarea timp de patru nopti in hotelul Grauer Bar, de patru stele, aflat intr-o cladire istorica, la doar 50 de metri distanta de centrul istoric al orasului si la 200 de metri de punctul de imbarcare pentru zona de schi Nordpark.

Hotelul dispune de doua restaurante, bar, zona de wellness cu piscina panoramica la etajul 5, baie de aburi, camera relaxare, masaj, sala fitness, teresa exterioara si camera pentru echipamentul de schi.

Pachetul include mic dejun si cina, ski pass si acces la mijloacele de transport catre partii si accesul gratuit la facilitatile de spa ale hotelului. Potrivit anuntului de pe Infoturism, copiii cu varste pana in 3 ani au gratuitate, cei pana in 9 ani au o reducere de 50 la suta, iar cei pana in 15 beneficiaza de reducere de 30 de procente.

In perioada 23 - 30 decembrie va este oferita cazarea in hotelul Seehof, din statiunea Zell am See, la pretul de 161 de euro/persoana. Hotelul se situeaza la 30 de metri de lacul Zeller, dar si de zona comerciala. De asemenea, la 7 kilometri distanta se afla ghetarul Kitzsteinforn, iar la doar 800 de metri se afla pistele de schi fond. Statia de skibus este localizata la 150 de metri.

In pretul mentionat intra si mic dejun, precum si cina, iar hotelul accepta si animalele de companie, contra unui tarif de 5 euro pe zi (fara mancare).

Ramanand in Austria, in Kaprun mai exact, una din cele mai bune oferte este pentru hotelul Hubertushof, de trei stele, situat in centrul statiunii. Pretul, in acest caz, se ridica la 137 de euro, in perioada 24 - 31 decembrie.

Telecabina pentru a ajunge la partia de schi este la 150 de metri distanta, iar pista pentru schi fond la 800 de metri.

O vacanta in perioada Sarbatorilor de iarna in Elvetia se adreseaza, in special, celor cu buzunare mai largi. Astfel, in celebra statiune St. Moritz, cea mai iefina oferta pentru petrecerea a 7 nopti (8 zile), in perioada 26 decembrie 2011 - 2 ianuarie 2012, este de 1.190 de euro, fara transport, in cadrul hotelului Laudinella, de trei stele.

In pret este inclusa si masa in sistem demipensiune, cina de Revelion, precum si taxa de statiune. Hotelul se afla la cateva minute de mers de lac si in apropierea telecabinei.

Un pret mai scazut se cere pentru un sejur intre 24 decembrie si 6 ianuarie, in statiunea Zermatt, la hotelul Garni Elite, si anume de 568 de euro de persoana. Singurele servicii incluse, insa, sunt cazarea in camera dubla sau single, transferul gara - hotel si taxele legale.

Daca doriti sa luati masa in regim demipensiune va trebui sa cheltuiti 300 de euro in plus/persoana/sejur, fara a fi incluse mesele festive. De asemenea, permisele pentru schi trebuie platite separat, costand intre 240 si 285 de euro pentru 6 zile, in functie de partiile alese.

In cazul in care va duceti pana acolo cu masina proprie, trebuie sa stiti ca, in statiune, nu este permisa circulatia masinilor si veti fi nevoit sa o lasati in parcarea publica din localitatea Tasch, de 2.900 de locuri. Intre Tasch si Zermatt exista trenuri care pleca din 20 in 20 de minute.

In Franta, puteti alege sa va petreceti Craciunul si Revelionul in Argentiere, la 8 kilometri de Chamonix, la baza domeniului schiabil Grand Montets, la hotelul cu acelasi nume, de 3 stele. Camerele au vedere fie spre masivul Mont Blanc, fie spre ghetarul Argentiere, iar hotelul dispune de piscina interioara incalzita, jacuzzi, sauna, sala fitness, masaj, sala de jocuri si garaj acoperit. Pretul este de 630 de euro, pentru perioada 24 decembrie - 6 ianuarie.

In Chamonix, pentru 4 nopti in perioada 29 decembrie - 2 ianuarie pretul urca la 719 euro/persoana, fiind inclus si mic-dejunul. Contra cost (35 de euro) se poate adauga si cina, iar, pentru masa de Revelion, pretul este de 78 de euro/adult si 23 de euro/copil (pana in 12 ani).

Hotelul, aflat in centrul statiunii, are piscina interioara incalzita, spa, masaj si cosmetica, salon cu semineu si camera pentru depozitarea schiurilor.

Cu ajutorul telecabinei aflata in apropiere, in aproximativ 20 de minute, puteti ajunge la o altitudine de 3.842 de metri, iar, la 3.772 de metri, in Aguille du Midi, aveti o vedere de 360 de grade asupra Alpilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#oferte turism Craciun, #oferte schi Austria, #oferte schi Elvetia, #Craciun Austria , #oferte turism