Vacanta de vara in tara: mai ieftin la munte sau la mare?

Joi, 23 Iunie 2011, ora 07:26
3497 citiri
Vacanta de vara in tara: mai ieftin la munte sau la mare?

Cei care inca nu s-au hotarat unde isi vor petrece vacanta de vara, insa nu iau in calcul iesirea peste hotare trebuie sa stie ca vacantele pe Valea Prahovei si pe litoralul romanesc sunt, ca de obicei, cele mai la indemana variante.

Desi de-a lungul anilor conditiile de cazare nu s-au schimbat prea mult, preturile par de la sezon la sezon tot mai piperate. Asa se face ca, pentru 3 zile de vacanta, indiferent ca este la mare sau la munte, veti plati cel putin 30 de euro, iar in cazul in care aveti 6 zile de concediu va costa cel putin 100 de euro de persoana.

Ziare.com a analizat pentru dumneavoastra preturile pe care hotelierii de la munte si mare le practica in sezonul estival din acest an, conform informatiilor postate pe infoturism.ro.

Astfel, la Busteni, preturile la sejururile de 3 zile incep de la 22 de euro, la hotel de 3 stele, si pot ajunge pana la 48 de euro, daca este vorba de un hotel de 4 stele. In cazul in care va puteti permite sa stati ceva mai mult, poate chiar 6 zile, preturile variaza de la 28 la 65 de euro, in functie de conditiile oferite.

De exemplu, un sejur de 6 zile la hotel Mary de 3 stele va costa 37 de euro. Hotelul Mary se afla in inima statiunii Busteni, in imediata apropiere a garii si a DN Bucuresti-Brasov.

La Predeal, pretul minim de la care porneste un sejur de 3 zile este chiar mai mic decat la Busteni - 14 euro. In schimb, pretul maxim poate ajunge chiar si la 84 de euro, cum este cazul hotelului Sunset Villas de 4 stele. Pretul este insa cu demipensiune inclusa. In plus, costul atat de mare s-ar putea justifica prin faptul ca locatia se afla la 10 minute de mers pe jos de centrul orasului Predeal.

In cazul vacantelor de 6 zile, pretul porneste de la 62 de euro si poate depasi chiar 100 de euro. Cei care au timp si bani sa stea chiar mai mult la munte, poate chiar 8 zile, vor da 140-145 de euro pe sejurul in cauza.

Sinaia, considerata altadata cea mai scumpa statiune de pa Valea Prahovei, practica in acest an preturi destul de apropiate de statiunile vecine. Astfel, daca la sejururile de 3 zile preturile incep de la 23 de euro si pot ajunge chiar pana la 62 de euro, la cele pentru 6 zile preturile variaza intre 38 si, paradoxal, tot 62 de euro.

Daca in primul caz veti da 62 de euro pentru 3 zile, la Vila Casa Teo de 5 stele, in al doilea caz pentru aceeasi suma veti avea parte de un sejur la Pensiunea Marina de 3 stele.

In schimb, Poiana Brasov pare sa se detaseze lejer in topul celor mai scumpe cazari. Acest lucru este cert avand in vedere ca pentru 3 zile de relaxare veti plati intre 39 si 128 de euro. In ceea ce priveste cea mai scumpa varianta de cazare, trebuie mentionat ca este oferita de Hotel Alpin de 4 stele.

Tot in Poiana Brasov, vacantele de 6 zile pot ajunge pana la 150 de euro de persoana, in timp ce cele de 8 zile pot ajunge chiar si la o suma de peste 600 de euro, destul de mult pentru o destinatie romaneasca, ar spune unii. Aceasta oferta vine din partea hotelului Sport, care are numai 3 stele, dar care promite conditii de exceptie.

Daca vacanta la munte nu este neaparat pe placul dumneavoastra, hotelierii va asteapta si in acest an la Marea Neagra. Desi conditiile nu sunt cu mult diferite fata de acum cativa ani, se pare ca acestia incearca sa profite de pe urma iesirii, cel putin teoretice, din criza.

In statiunea Mamaia, veti plati pentru 3 zile de bronz si mare intre 53 si 115 euro, iar pentru 6 zile intre 30 si 379 de euro, asa cum se intampla in cazul hotelului Vega de 5 stele. O varianta de mjloc ar fi un sejur la Hotel Del Mar de 4 stele, unde pentru 6 zile veti da incepand de la 156 euro, in functie de perioada aleasa.

O vacanta de 3 zile in statiunea Olimp costa 109 euro, cazarea facandu-se la Cocor Spa de 4 stele, situata la doar 50 m de plaja, conform informatiilor de pe infoturism. Hotelul, complet renovat in anul 2003, dispune de parcare pazita cu o capacitate de 80 de locuri, gradinita si loc de joaca pentru copii, magazin de suveniruri, baruri, restaurant, terasa, gradina, piscine exterioare incalzite pentru adulti si copii, jacuzzi, plaja privata si sporturi nautice.

La Eforie Nord, cele 3 zile de vacanta v-ar costa in jur de 50 de euro, iar in cazul vacantelor lungi, de 6 zile, veti plati intre 28 de euro, in cazul hotelurilor de 3 stele, si pana la 200 de euro, in cazul celor de 3 sau 4 stele.

Desi este considerata de multi o statiune a studentilor, ceea ce ar presupune costuri mai mici, Costinestiul s-a aliniat la preturile aproape uniforme practicate pe litoral. Astfel, aici veti plati pentru 3 zile de vacanta in jur de 40 de euro, iar pentru 6 zile intre 33 si 180 de euro. Este drept insa ca ultimul tarif este practicat de hotelul Vox Maris Club Resort de 4 stele, iar in pret aveti inclus si micul dejun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#sejur litoral Romania 2011, #preturi litoral munte 2011, #preturi sejur litoral 2011, #preturi sejur munte 2011 , #oferte turism