Vrei sa pleci intr-o vacanta ieftina la vara? Cele mai bune oferte early-booking incep de la 30 de euro

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 19:11
4294 citiri
Vrei sa pleci intr-o vacanta ieftina la vara? Cele mai bune oferte early-booking incep de la 30 de euro

Agentiile de turism au lansat deja pachete Early Booking pentru sejuruile din vara acestui an, iar in unele cazuri, reducerile ajung pana la 50%.

Mai mult, unele destinatii din afara tarii sunt mult mai ieftine fata de cele autohtone.

Astfel, Christian Tour te trimite in Parga, Grecia, iar preturile incep de la 108 euro.

Pentru aceasta suma primesti 7 nopti de cazare la un hotel ales de agentie, iar transportul se face cu autocarul. Nu sunt incluse mesele, asigurarea medicala de calatorie, taxele de intrare la obiectivele turistice si programe optionale, precum si alte taxe si cheltuieli personale.

Daca vrei mai mult confort, atunci trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar. Pentru un sejur de 7 zile la un hotel de lux, aflat direct pe plaja, agentia te taxeaza cu 630 de euro, mai putin cu 70 de euro fata de pretul initial al vacantei de 7 nopti. Transportul se face cu avionul si micul dejun este inclus.

O vacanta ieftina se poate face pe litoralul bulgaresc. Astfel, pentru 3 nopti de cazare, la un hotel de trei stele din Nisipurile de Aur, in regim all inclusive, preturile incep de la 53 de euro de persoana (pretul initial este de 62,5 euro).

Cel mai scump sejur in tara vecina este de 306 euro, in statiunea Sunny Beach: 7 nopti in regim de demipensiune.

Marele dezavantaj este ca agentia de turism nu asigura transportul pentru tara vecina.

Christian Tour ofera si vacante early booking pe litoralul autohton, care, in unele cazuri, au preturi mai mari decat cele in strainatate.

Astfel, in statiunea Mamaia, 5 nopti la un hotel de doua stele costa cel putin 157 de lei (35 euro), iar la cinci stele pretul ajunge la 1.100 de lei (244 de euro).

In alte zone de pe litoralul romanesc, ofertele sunt mai rezonabile. Astfel, poti gasi cazare la Eforie Nord incepand de la 289 lei de persoana, la Jupiter de la 362 de lei, iar la Saturn de la 213 lei.

Exim Tour are oferte speciale pentru mai multe tari europene. De exemplu, te poti caza in Grecia cu 34 de euro pe noapte, la un hotel de doua stele, situat langa plaja, fara mese incluse.

Daca vrei sa stai mai confortabil, atunci pretul unei nopti de cazare se dubleaza, ajungand la 47 de euro de persoana, la o unitate de cinci stele, in regim de demipensiune.

In cazul in care esti pasionat de munte, atunci poti alege oferta agentiei pentru Austria. Cu 67 de euro pe noapte, poti sta la un hotel de patru stele si jumatate, amplasat la aproximativ 500 m de centrul statiunii, la 5 km de terenul de golf si are vedere panoramica asupra lacului Worthersee. Mai mult, micul dejun este inclus.

Daca vrei o vacanta pe litoralul romanesc all inclusive, atunci agentia iti ofera un pachet de 5 nopti, la un hotel de trei stele care costa 315,90 lei / persoana (70 de euro). De asemenea, poti opta si pentru o unitate de lux, insa pretul pentru acest sejur este de 1.039,77 lei/persoana (230 de euro).

Paralela 45 are numeroase oferte de early booking. De exemplu, un sejur in Mallorca, la un hotel de trei stele, cu regim de demipensiune, 7 nopti, costa 1.435 de euro, pentru doua persoane.

Daca vrei sa ajungi in Tenerife, atunci agentia iti ofera un pachet de 7 nopti de cazare la un hotel de patru stele, pentru 1.470 de euro.

In aceste costuri intra transportul cu avionul, taxele de aeroport si micul dejun.

Reducerile practicate pentru aceste oferte sunt de 10-15%.

Ce drepturi au turistii care au fost "tepuiti" de agentiile de turism

In caz de nerespectare a drepturilor turistilor, se pot produce disfunctionalitati, accidente care in final conduc la nemultumirea turistului de serviciile prestate de catre agentia de turism.

Sunt cunoscute cazurile in care agentia de turism a practicat preturi foarte mici, au facut numeroase incasari, iar la aeroport, consumatorul a aflat ca a avionul cu care trebuia sa plece in excursie nu exista. Alteori, agentia de turism, din cauza datoriilor a intrat in insolventa iar turistii nu au mai avut cu ce sa se intoarca acasa.

Conform art.49 din Ordonanta 21/1992 privind protectia consumatorilor, incalcarea prevederilor atrage dupa caz raspundere materiala, civila, contraventionala sau penala, dupa caz. Consumatorii pot solicita despagubiri materiale, morale si chiar pot formula plangeri penale impotriva agentiei de turism si a persoanelor responsabile. De asemenea, daca agentia de turism se afla in insolventa, ei pot interveni in dosarul de insolventa, si se pot inscrie la masa credala cu suma pe care o au de recuperat.

In cazul in care alte persoane fizice sau juridice ajuta la repatrierea turistilor romani, prestatorul de servicii vinovat de aceasta situatie, va fi obligata sa achite contravaloarea tuturor acestor operatiuni. In toate cazurile ai nevoie de avocat.

Avocat Titu Eugen

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#oferte vacanta vara, #early booking vacanta, #early booking agentii , #oferte turism