Vreti un Craciun traditional? Iata cat va costa

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 07:49
3519 citiri
Vreti un Craciun traditional? Iata cat va costa
Foto: Destinatiieuropene

Ofertele pentru petrecerea Craciunului in marile capitale europene pot fi extrem de atragatoare, insa, daca va doriti o experienta autentic romaneasca, zonele Maramuresului si Bucovinei pot fi cea mai buna alegere pentru aceasta perioada.

In concediul de Craciun aveti la dispozitie variante de cazare pentru toate buzunarele si dorintele, de la o simpla camera la hoteluri dotate cu piscine si jacuzzi.

In Maramures, pentru 250 de lei de persoana puteti petrece un sejur de patru nopti, in perioada 23 - 27 decembrie, la hotelul Paltinis, de trei stele. Mic dejunul nu este inclus, insa beneficiati de masa speciala de Craciun, in valoare de 70 de lei, potrivit anuntului de pe Infoturism.

Hotelul dispune de 47 de locuri de cazare, toate cu bai proprii, televizor, telefon si balcoane, iar restaurantul are o capacitate de 50 de locuri. In plus, daca va place pestele, va puteti delecta cu pastrav proaspat, in apropierea hotelului fiind o pastravarie infiintata pentru acoperirea necesarului unor hoteluri.

In statiunea Sieu, va puteti petrece un sejur cu 3 sau 4 nopti la pensiunea Sasu, ce are vedere spre munti. Daca alegeti sa stati intre 23 si 26 decembrie, pretul este 315 lei/persoana, iar, daca adaugati o zi si plecati pe 27 decembrie, costul se ridica la 420 de lei/persoana. In acest pret este inclusa si demipensiunea.

Printre facilitatile pensiunii se numara terasa, parcare, acces la frigider si jacuzzi, toate camerele avand pat dublu, baia cu dus sau cada si televiziune prin cablu.

Hotelul Roata, de trei stele, din Cavnic, va propune un Craciun pe partia de schi, aflandu-se chiar langa partii.

Pachetul de 3 nopti, in perioada 23 - 26 decembrie, cu demipensiune si masa festiva de Craciun costa 450 de lei de persoana, copiii pana in 3 ani avand gratuitate, iar cei intre 2 si 12 ani beneficiind de o reducere de 50 la suta din tarif.

Hotelul dispune de 7 camere cu 3 sau 4 paturi, 16 camere duble, 3 camere de lux cu jacuzzi, un apartament si o camera single, toate dotate cu televizor color, acces la telefon cu acces international, minibar, seif pentru valori, aer conditionat si acces la Internet. Baile sunt complet utiliate, avand inclusiv seturi de cosmetice.

La un pret ceva mai piperat, de 950 de lei/persoana, puteti opta pentru complexul hotelier de agrement si balneo-climateric Secret Garden, aflat la 17 kilometri de Baia Mare, pe drumul national Baia Sprie - Cavnic. Hotelul este localizat in apropiere de partia de schi de la Cavnic, are piscina interioara, sauna, sala de fitness, trei piscine exterioare si teren de sport multifunctional, acoperit cu gazon artificial, dotat cu instalatie de nocturna, vestiar si toalete.

In tarif este inclusa cazarea timp de trei nopti si pensiune completa. In Ajunul Craciunului este organizata o cina festiva cu traditii si obieciuri, iar, pe 25 decembrie, o cina speciala cu program muzical.

Daca preferati Bucovina pentru a va petrece vacanta de Craciun, puteti opta pentru hotelul Best Western, de 4 stele, aflat in Gura Humorului, la 35 de kilometri de Suceava, 5 kilometri de Manastirea Voronet si 4 kilometri de Manastirea Humorului. Aici, sejurul de 3 nopti, in perioada 23 - 26 decembrie va costa 217 euro de persoana, avand demipensiune. De asemenea, este inclusa cina din Ajunul Craciunului, unde vor fi prezenti si colindatori, dar si Mos Craciun, precum si o cina festiva de Craciun. Nu in ultimul rand, puteti participa la o petrecere "La Mosie".

Intre localitatile Frasin si Vama, langa Codrii Seculari ai Slatioarei, Masivul Rarau si Cetatea de Scaun a Sucevei, se afla hotelul Casa Alba, unde patru nopti, intre 23 si 27 decemebrie, costa 950 de lei/persoana. Printre facilitatile oferite se numara piscina acoperita, jacuzzi, sauna, masaj, reflexo-terapie, biliard, tenis de masa si teren de sport. In cadrul complexului exista un salon vanatoresc, precum si o crama, un foisor cu 45 de locuri pentru gratar, loc de joaca pentru copii, iaz amenajat si posibilitatea efectuarii de partide de vanatoare si pescuit.

Serviciile includ, pe langa cazare, mic dejunul si cina, precum si doua mese festive, in Ajunul Craciunului si in seara de Craciun, servite dupa traditia bucovineana.

Pentru 1.100 de lei puteti petrece vacanta de Craciun la singura pensiune din zona Putnei, Musatinii, clasificata cu 4 margarete, unde se pot caza pana la 30 de persoane. Oferta este pentru perioada 23 - 28 decembrie, cand veti putea lua parte la toate manifestarile traditionale din aceasta perioada: taierea porcului, prepararea produselor, pomana porcului, impodobirea bradului, intampinarea lui Mos Craciun, primirea colindatorilor, obiceiuri autohtone la cina, seara festiva de Craciun, cu muzica, lautari, concurs de dans, jocuri, pranz festiv prelungit, gratar in aer liber si primirea colindatorilor cu "steaua". Pentru copiii de sub 10 ani, cazarea este gratuita, iar pretul meselor redus la jumatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#oferte turism, #oferte Craciun, #Craciun Maramures, #Craciun Bucovina , #oferte turism