British Petroleum vinde gaze de 20 de miliarde in China

Marti, 17 Iunie 2014, ora 23:56
2669 citiri
British Petroleum vinde gaze de 20 de miliarde in China
Foto: IB Times

Iata ca nu doar Rusia reuseste sa faca afaceri de miliarde de dolari cu China, ci si Marea Britanie. Astfel, cu ocazia vizitei pe care premierul chinez Li Keqiang o efectueaza in Marea Britanie, compania British Petroleum a incheiat un contract de 20 de miliarde de dolari cu firma China National Offshore Oil Corporation.

Astfel, British Petroleum va furniza gaze naturale lichefiate celei de-a doua economii a lumii, potrivit IB Times.

"Este un contract de aprovizionare de aproximativ 20 de miliarde de dolari si se va intinde pe mai mult de 20 de ani. Este o mare afacere, un pret corect pentru ei, unul bun pentru noi si o punte importanta intre Marea Britanie si China, in ceea ce priveste comertul", a spus Bob Dudley, CEO al British Petroleum.

Cu aceasta ocazie se vor semna peste 40 de acorduri intre guvernele si companiile din cele doua tari, care acopera o gama larga de sectoare, precum energie, investitii, cultural si educatie.

Se asteapta ca Marea Britanie si China sa semneze tranzactii in valoare de mai mult de 30 de miliarde de dolari.

Tranzactia cu British Petroleum vine in momentul in care Beijingul doreste sa reduca emisiile de carbon din tara prin utilizarea combustibilor "mai curati".

Multe orase din China au probleme mari in ceea ce priveste poluarea, care este mai ridicata decat standardele internationale.

China foloseste carbunele ca sursa principala de energie, unul dintre motivele nivelului ridicat al poluarii.

Importurile de gaze naturale lichefiate vor acoperi o mare parte din cererea de gaze a Chinei, care va creste la 420 de miliarde de metri cubi pana in anul 2020.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#contract British Petroleum China, #contracte Marea Britanie China, #contract gaze British Petroleum, #afaceri Marea Britanie China , #pret gaze